Almás palacsinta karamell alatt

március 31 , 2020 by: Felholany Egyéb

Minden, amire ehhez a recepthez szükség van, most tuti fellelhető otthon! Jó, az áfonyába bele lehet kötni, nálam is csak fagyasztott van, de ez kihagyható. A lényeg a könnyű-levegős palacsinta, a sok alma és a tetején egy kis roppanó karamell réteg. Ehhez az édességhez tökéletesen felhasználható a már kissé fonnyadtabb alma is, ami nálam általában kompótban végzi, de az meg egy idő után uncsi. 😉

Amire szükség lesz:

  • liszt + 1 mk. sütőpor
  • tej (nálam 3:1 arányban tej:tejszín)
  • 2 korty szénsavas ásványvíz (kihagyható, a sütőpor teszi a dolgát)
  • tojás (1 db „M”-es méretű tyúktojást én 6 db fürjtojással helyettesítek)
  • csipet só
  • vaj
  • alma
  • áfonya
  • nádcukor a karamellizáláshoz

Egy picit sűrűbb palacsintatésztát keverek mint általában és hűtőben legalább 30 percet pihentetem. Hogy a tészta könnyű legyen, a liszthez pici sütőport is keverek, a krémesebb állagot pedig tejszín hozzáadásával érem el. Az almát meghámozom, vékony cikkekre vágom és serpenyőben vajon alacsony hőmérsékleten pár perc alatt megpárolom. A tűzről levéve kiveszem az almát, majd a helyére egy nagyobb merőkanálnyi tésztát kanalazok, szépen kirakom az almaszeletekkel és a tűzre visszatéve fedő alatt néhány percig sütöm továbbra is alacsony hőmérsékleten. Amikor a tészta már nem folyik, megszórom áfonyával és még 1-2 percig sütöm. A palacsinta tetejét megszórom cukorral és forró grillsütőbe teszem, vagy egy „házisárkánnyal” karamellizálom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum