Néha adok magamnak még egy esélyt, és vásárolok almát vagy körtét. Hátha majd most megeszem, megszeretem… Szemeztem vele a konyhaasztalon, betettem a hűtőbe majd kivettem. Szépen megmostam, „kifényesítettem”, hagytam hogy süsse a nap, kézbe vettem, forgattam. Csodák pedig nincsenek, ha eddig nem tartozott a kedvenc gyümölcseim közé, ezután sem fog.
Pontosabban az almát sült állapotában szeretem. Akár úgy, hogy barnacukorral megszórva, karamellizálva, akár natúr sütve husikhoz, de sütiben is elfogy.
Pontosabban az almát sült állapotában szeretem. Akár úgy, hogy barnacukorral megszórva, karamellizálva, akár natúr sütve husikhoz, de sütiben is elfogy.
Így végezte most is körtével, levelestésztába csomagolva, dióval.
- Hozzávalók:
1 cs. levelestészta
2 db alma
2 db körte
2 evőkanál barnacukor
1 teáskanál fahéj
1 marék dió
1 tojás
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- A meghámozott, kockára vágott gyümölcsöket a fahéjjal és barnacukorral éppen összeforralom.
- A levelestésztát vékonyra nyújtom, kb. 10×10 cm-es darabokra vágom.
- Minden tészta közepébe halmozok 1 evőkanálnyi párolt gyümölcsöt és megszórom dióval.
- A tészták szélét megkenem a tojással, a csücsköket összefogva a tetején megcsavarva jól összenyomkodom.
- Megszórom barnacukorral és 15-20 perc alatt pirosra sütöm.
Mintha magamat olvasnám :-)) Hétfő óta itt egy alma az íróasztalomon, de csak üldögél. Otthon a sok körte meg még némi alma.
Na ilyenkor szoktam én is sütni belőlük valamit :-DD Fene a pofámat, sütiként bezzeg lecsúszik! :-)))
by Chef Viki október 10, 2009 at 11 : 41Ugye?! Csak a sütiben csúszik… Azt hittem csak én vagyok ilyen "finnyás", hogy az alma nálam nem fér bele a gyümölcs kategóriába… :)))
by Felhőlány október 10, 2009 at 05 : 56Megleptél…megleptetek… Ha valaki nem szereti ezt a két gyümölcsöt, ősszel (télen pláne) elég nagy bajban lehet. Na jó, van egy kis szőlő meg szilva is ilyenkor, de azok rövidebb életűek.
Mindenesetre a batyus recept nagyon tetszik, ki fogom próbálni, köszönöm!
by napmátka október 10, 2009 at 06 : 05Napmátka,
by Felhőlány október 10, 2009 at 07 : 19igen tudom, tényleg baj, meg nagyon szégyenlem is magam, de az almától megfájdul a gyomrom, a körtétől meg begörcsöl az epém (egyébként semmi mástól soha…) A kedvenc nyári/őszi gyümölcseimmel telepakoltam a fagyasztót + a sütőtökkel próbálom túlélni tavaszig… Zöldséget viszont sokat eszek! 🙂