Hamburgernek indult, de mivel nem volt itthon hamburger zsemle és pont ennyi kedvem volt nekiállni sütni, így másként alakult a hamburger sült burgonya párosítás. Az alma tervben volt mert én nagyon szeretem a hús-gyümölcs párosítást, de ez várakozáson felül teljesített. Savanykás alma, enyhén fűszerezett darált pulykahússal, spagetti formára szelt, ropogósra sütött burgonyával és egy kis tavaszias uborka-pirosretek salátával. A tökéletes tavaszi étel.
Hozzávalók 2 személyre
a húspogácsához:
- 25 dkg darált pulykacomb
- ½ Granny Smith alma
- 1 ½ szál újhagyma
- 1 egész tojás
- ½ ek. zsemlemorzsa
- só, bors
- olívaolaj
a salátához:
- 1 kígyóuborka
- 5 szem pirosretek
- ½ szál újhagyma
- 1 doboz görög joghurt (vagy 1 doboz natúr joghurt + 3 evőkanál krémes tejföl)
- ½ gerezd fokhagymasó
- kapor
a körethez:
- 3-4 szem nagyobb burgonya
- só
- olívaolaj
A kígyóuborkát meghámozom, hosszába félbevágom és kiskanállal kikaparom a magjait. Hosszában újra félbevágom, majd félcentis darabokra szeletelem. A pirosretket szintén félbevágom és vékonyan felszeletelem, majd apróra vágom az újhagymát is. A zöldségeket összekeverem a joghurttal, reszelek hozzá ½ gerezd fokhagymát, sózom és megszórom kaporral. Tálalásig hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
A húspogácsához apró kockára vágom az almát és apróra szeletelem az újhagymát, összegyúrom a darált hússal, sózom, borsozom és hozzáadok egy egész tojást. Ha nagyon lágy a massza, mehet hozzá a zsemlemorzsa is. Állni hagyom amíg előkészítem a köretet, melyhez a megmosott és meghámozott burgonyákat spirálvágóval felszeletelem és sózom. Teflon serpenyőben pici olajat hevítek, közepes lángra visszaveszem és a burgonyaspirálból tenyérnyi adagokat a forró serpenyőbe fektetek. Ha egyik oldala megsült, óvatosan átfordítom, hogy pirosra és ropogósra süljön mindkét fele. Közben egy másik serpenyőben is hevítek kevés olajat, amiben a húspogácsákat készre sütöm.
Az almától szaftos és zamatos húspogácsákat a ropogós burgonyával és a joghurtos salátával együtt tálalom.
0 Hozzászólás