almás burgerhús spagetti burgonyával

április 14 , 2019 by: Felholany Egyéb

Hamburgernek indult, de mivel nem volt itthon hamburger zsemle és pont ennyi kedvem volt nekiállni sütni, így másként alakult a hamburger sült burgonya párosítás. Az alma tervben volt mert én nagyon szeretem a hús-gyümölcs párosítást, de ez várakozáson felül teljesített. Savanykás alma, enyhén fűszerezett darált pulykahússal, spagetti formára szelt, ropogósra sütött burgonyával és egy kis tavaszias uborka-pirosretek salátával. A tökéletes tavaszi étel.

Hozzávalók 2 személyre

a húspogácsához:

  • 25 dkg darált pulykacomb
  • ½ Granny Smith alma
  • 1 ½ szál újhagyma
  • 1 egész tojás
  • ½ ek. zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olívaolaj

a salátához:

  • 1 kígyóuborka
  • 5 szem pirosretek
  • ½ szál újhagyma
  • 1 doboz görög joghurt (vagy 1 doboz natúr joghurt + 3 evőkanál krémes tejföl)
  • ½ gerezd fokhagymasó
  • kapor

a körethez:

  • 3-4 szem nagyobb burgonya
  • olívaolaj

A kígyóuborkát meghámozom, hosszába félbevágom és kiskanállal kikaparom a magjait. Hosszában újra félbevágom, majd félcentis darabokra szeletelem. A pirosretket szintén félbevágom és vékonyan felszeletelem, majd apróra vágom az újhagymát is. A zöldségeket összekeverem a joghurttal, reszelek hozzá ½ gerezd fokhagymát, sózom és megszórom kaporral. Tálalásig hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

A húspogácsához apró kockára vágom az almát és apróra szeletelem az újhagymát, összegyúrom a darált hússal, sózom, borsozom és hozzáadok egy egész tojást. Ha nagyon lágy a massza, mehet hozzá a zsemlemorzsa is. Állni hagyom amíg előkészítem a köretet, melyhez a megmosott és meghámozott burgonyákat spirálvágóval felszeletelem és sózom. Teflon serpenyőben pici olajat hevítek, közepes lángra visszaveszem és a burgonyaspirálból tenyérnyi adagokat a forró serpenyőbe fektetek. Ha egyik oldala megsült, óvatosan átfordítom, hogy pirosra és ropogósra süljön mindkét fele. Közben egy másik serpenyőben is hevítek kevés olajat, amiben a húspogácsákat készre sütöm.

Az almától szaftos és zamatos húspogácsákat a ropogós burgonyával és a joghurtos salátával együtt tálalom.

 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum