Zseniális recept, mert még sütőformát vagy tepsit sem kell utána mosogatni. 🙂 Azért is jó, mert ha akarom, hozzáadott cukrot sem tartalmaz, hiszen az alma édes íze sütés közben megsokszorozódik ha édesebb fajtát választunk hozzá, mint például a Golden. De azért is jó, mert a sült almát feldobja egy kis roppanós íz a mandula személyében. A mandulát pedig szerintem mindenki szereti, de ha éppen dió van otthon, azzal sem lehet elrontani. A lakást betöltő sült alma illata nálam mindent visz. 10 perc előkészítés, 30 perc sütés. Amolyan vasárnapi megúszós recept: sütöttem is, meg nem is desszert. 🙂
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db Golden alma
- 1 egész tojás
- mandula kivonat
- vanília kivonat
- 1 tk. méz (csak nagyon édesszájúaknak)
- csipetnyi só
- 4 ek. darált mandula
- aprított mandula vagy mandulaforgács
Az almákat körben 1/3 részükig meghámozom, magházukat kivájom úgy, hogy ne vágjam át teljesen. Kiszedek némi almahúst, amit a mandula-, vanília kivonattal és tojással botmixerrel összekeverek. (Ha szükséges, itt adom hozzá a mézet, vagy ízlés szerinti ízesítőt, cukrot, stb.) Hozzáadom a csipetnyi sót, összedolgozom a darált mandulával és beletöltöm az almákba. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Az én almáimnak nagyon melegük lehetett a sütőben, mert „ledobták” a kabátjukat. 🙂
0 Hozzászólás