Áfonyás-ribizlis fagyi

augusztus 23 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Kicsit átrendeződött az életem az elmúlt hetekben. Így két hét szabadság után kezdem már érezni, hogy ismét töltődök vissza energiával, noha nem pihenek többet mintha dolgoznék. Persze dolgozok én most is, mazochista módon minden nap 4-6 órát intenzív tanulással töltök, minden egyéb élvezet csak ez után jön. Kevesebbet töltök a számítógép előtt is, amin segített a közel 1 hetes gépmentes időszak, bár akkor ezt a világvége előtti utolsó állomásnak éreztem… (Nem tartom/tartottam magam tárgyfüggő embernek, de a fényképezőgépem után a második helyre felkerült a laptopom is. Szánom-bánom…)
Kiolvastam Cecilia Ahern (a PS, I Love You írója) egyik új könyvét, ami a századik oldalig igen döcögősen, sokadik nekifutásra ment, de valahogy csak eljutottam a végére…
Sütök is, főzök is és a fagyigépet sem hagyom porosodni. Azt a magamnak tett ígéretemet, hogy több nyers gyümölcsöt fogok enni, nem sikerül betartani, így a gyümölcsök rendre sütiben vagy fagyiban végzik…
  • Hozzávalók:
20 dkg áfonya
10 dkg pirosribizli
néhány szem málna (ha éppen van…)
1,5 dl tej
2 dl tejszín
4 evőkanál méz
2 evőkanál Créme de Cassis (feketeribizli) likőr
1-1 evőkanálnyit félreteszek az áfonya és ribizli szemekből, a többit átpasszírozom. A gyümölcsvelőt elkeverem a tejjel, tejszínnel, megolvasztott mézzel és fagyigépben kifagyasztom. A fagyasztás utolsó percében hozzáadom a likőrt és a villával éppen csak megtört gyümölcsszemeket .

12 Hozzászólás

  • Csodás színe van, gondolom az íze sem marad el tőle. :))

  • Áfonya ribizlivel, remek házasítás! Szép a színe.

  • Igazán finom lehet. Üde, friss

  • Örülök, hogy a Pilisben jártál! Furcsa érzés volt itt meglátni a Dera-szurdok fotóit! Túlságosan ismerőesek voltak! Aztán megvilágosodtam: a Gastroblogon láttam őket előbb! 🙂 Csak nem tudatosodott bennem a szerző:)Jó feltöldődni ilyen helyeken. Tudom jól, hiszen én "szemközt" járok ugyanígy, a Duna másik oldalán, a Börzsönyben! 🙂

  • Örülök, ha feltöltődést érzel 🙂 Jaj de jó!

    Ti is gyönyörűséges helyeken barangoltatok!

    A fagyi pazar… A fotóról meg még nem is mondtam semmit 🙂

  • Hmmm, de finom lehet!

  • Thrini,
    szerintem az íze jobb! :))

  • Anazar,
    köszönöm! Szederrel még szebb a színe! 🙂

  • Bianka,
    igen, friss és fanyar ebben a melegben! Köszönöm! 🙂

  • Trendo,
    mindkét oldal nagyon szép, rajongok a Börzsönyért is, bár azt még kevésbé jól ismerem. Csak azt sajnálom, hogy fotók a töredékét sem adják vissza a valódi szépségnek…
    Köszönöm szépen! 🙂

  • Chef Viki,
    egyre inkább lazulok… :)) Persze fagyi(k) társaságában nem nehéz…
    Lassan már a tökös-salátás recepteddel is jövök! :))

  • Csibe,
    ez már csak múlt, kicsit le vagyok maradva…
    Néhány gombóc karamellel tudlak most megkínálni… :)))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top