Kicsit átrendeződött az életem az elmúlt hetekben. Így két hét szabadság után kezdem már érezni, hogy ismét töltődök vissza energiával, noha nem pihenek többet mintha dolgoznék. Persze dolgozok én most is, mazochista módon minden nap 4-6 órát intenzív tanulással töltök, minden egyéb élvezet csak ez után jön. Kevesebbet töltök a számítógép előtt is, amin segített a közel 1 hetes gépmentes időszak, bár akkor ezt a világvége előtti utolsó állomásnak éreztem… (Nem tartom/tartottam magam tárgyfüggő embernek, de a fényképezőgépem után a második helyre felkerült a laptopom is. Szánom-bánom…)
Kiolvastam Cecilia Ahern (a PS, I Love You írója) egyik új könyvét, ami a századik oldalig igen döcögősen, sokadik nekifutásra ment, de valahogy csak eljutottam a végére…
Sütök is, főzök is és a fagyigépet sem hagyom porosodni. Azt a magamnak tett ígéretemet, hogy több nyers gyümölcsöt fogok enni, nem sikerül betartani, így a gyümölcsök rendre sütiben vagy fagyiban végzik…
- Hozzávalók:
20 dkg áfonya
10 dkg pirosribizli
néhány szem málna (ha éppen van…)
1,5 dl tej
2 dl tejszín
4 evőkanál méz
2 evőkanál Créme de Cassis (feketeribizli) likőr
1-1 evőkanálnyit félreteszek az áfonya és ribizli szemekből, a többit átpasszírozom. A gyümölcsvelőt elkeverem a tejjel, tejszínnel, megolvasztott mézzel és fagyigépben kifagyasztom. A fagyasztás utolsó percében hozzáadom a likőrt és a villával éppen csak megtört gyümölcsszemeket .
Csodás színe van, gondolom az íze sem marad el tőle. :))
by Thrini augusztus 8, 2010 at 05 : 18Áfonya ribizlivel, remek házasítás! Szép a színe.
by Anazar augusztus 8, 2010 at 07 : 03Igazán finom lehet. Üde, friss
by Bianka augusztus 8, 2010 at 05 : 44Örülök, hogy a Pilisben jártál! Furcsa érzés volt itt meglátni a Dera-szurdok fotóit! Túlságosan ismerőesek voltak! Aztán megvilágosodtam: a Gastroblogon láttam őket előbb! 🙂 Csak nem tudatosodott bennem a szerző:)Jó feltöldődni ilyen helyeken. Tudom jól, hiszen én "szemközt" járok ugyanígy, a Duna másik oldalán, a Börzsönyben! 🙂
by trendo augusztus 8, 2010 at 09 : 41Örülök, ha feltöltődést érzel 🙂 Jaj de jó!
Ti is gyönyörűséges helyeken barangoltatok!
A fagyi pazar… A fotóról meg még nem is mondtam semmit 🙂
by Chef Viki augusztus 8, 2010 at 09 : 49Hmmm, de finom lehet!
by Csibe augusztus 8, 2010 at 04 : 25Thrini,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 06 : 48szerintem az íze jobb! :))
Anazar,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 06 : 49köszönöm! Szederrel még szebb a színe! 🙂
Bianka,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 06 : 50igen, friss és fanyar ebben a melegben! Köszönöm! 🙂
Trendo,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 06 : 55mindkét oldal nagyon szép, rajongok a Börzsönyért is, bár azt még kevésbé jól ismerem. Csak azt sajnálom, hogy fotók a töredékét sem adják vissza a valódi szépségnek…
Köszönöm szépen! 🙂
Chef Viki,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 06 : 58egyre inkább lazulok… :)) Persze fagyi(k) társaságában nem nehéz…
Lassan már a tökös-salátás recepteddel is jövök! :))
Csibe,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 06 : 59ez már csak múlt, kicsit le vagyok maradva…
Néhány gombóc karamellel tudlak most megkínálni… :)))