A paradicsom, a csirkecomb és a gyertyaláng…

augusztus 21 , 2010 by: Felholany Egyéb

Avagy egy nem mindennapi konyhai titkom felfedése. Mit kezdjünk egy magára semmit sem adó, kissé „borostás” csirkecombbal? Szőrtelenítsük, amennyiben olyan kényesek vagyunk mint én. Szerencsés esetben gáztűzhelyünk van, aminek a lángja fölött könnyedén orvosolható ez a probléma, ám amennyiben villanytűzhellyel rendelkezünk… akkor sem lehetetlen a történet.
Én erre a célra egy szép nagy szál tömbgyertyát használok. (Bár a szakácsfáklyát is előkaphattam volna a szekrényből…) Igaz nem mindennapos a csirkecomb előfordulása a konyhámban, és a városi gyomrú szomszédaimat sem edzem szívesen a művelettel járó illatanyagokkal, időnként mégsem kerülhetem el.
A művelet okozója néhány szem már nem túl esztétikus kinézetű, ámde annál édesebb koktélparadicsom, egy 3 ágúra csökkent, utolsó napjait élő rozmaring és a csirkecomb, aminek a bőre alá mindezeket jól be lehet tuszkolni. Továbbiakban mozsárban tört fűszersó: színes bors, só, kakukkfű, bazsalikom, szárított chili, valamint olívaolaj, forró sütő és kb. 1 óra türelem.

12 Hozzászólás

  • Jaj nekem, de jól néz ki és nem is vacsoráztam!!:))

  • Igaz, hogy most fejeztük be a szalonnasütést, degeszre ettem magam.
    Még így telehassal is étvágygerjesztő a fotó!!:)

  • Sofia,
    erre sajnos nem tudom azt mondani, hogy 10 perces vacsora… 🙂

  • Thrini,
    köszönöm szépen! 🙂
    Hmmm, milyen jó dolog szalonnát sütni… Már a gondolatától is éhes lettem… :))

  • Hihetetlenül kreatív és egyedi módja az epilálásnak! :)))
    De megérte, mert étvágygerjesztőek lettek a lecsupaszított combok! 🙂

  • A zsűritag lázadása c. gasztronovellámat szívből ajánlom Neked! :)))))

  • 😀 😀 😀 Hát ez nagyon jó… én is pont ugyanígy szoktam a csirkecombbal bánni… 🙂 már ami a szőrtelenítést illeti… 🙂 Merthogy nekem sem gáztűzhelyem van sajnos (peddig annak jobban örülnék).
    Nagyon guszta lett a combocskád!!!! 🙂

  • Flatcat,
    köszi! Általában próbálom kihozni a helyzetekből a maximumot… Még jó, hogy enyhén piromán (is) vagyok, így ezt a problémát még sokáig el fogom tudni hárítani ebben a lakásban… :))

  • Trendo,
    nem is tudom mit mondjak zavaromban… ;o)
    Szeretem a novelláidat! :))

  • Ildinyó,
    féltem, hogy inkább visszataszító lesz ez a megoldás és az ételhez való út…
    De nincs ezen mit szépíteni, ha valaki kényes az ilyen dolgokra, ezt is meg kell oldani!
    Köszönöm szépen! :))

  • Gyönyörű

  • Köszönöm Bianka! 🙂

Hozzászólás a(z) Felhőlány bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum