A fagylaltok fagylaltja. Alchri tette közzé néhány napja ennek a fantasztikus fagyinak a receptjét, ami már a második adagban készült el, és a hozzávalók tekintetében már várakozik a harmadik… Napok óta nem eszek egyebet mint fagyit, így a levendulás-csokisból már nincs sok, és már egy étcsokis krémes-habos változat is türelmetlenül várja, hogy megosszam Veletek.
Ez a karamell fagyi valami mennyei! Ha az extra változat készül, akkor is csak 3 összetevő… Természetesen, mivel a karamell nagy kedvenc nálam is, így néhány szem apróra vágott vajkaramella is került a gépbe a fagyasztás utolsó percében.
A Róbert Károly körúton található lakberendezési bolt előtt mindenféle finomságokat árulnak, többek között aszalt gyümölcsöket (legalább 8-10 féle van) illetve vajkaramellát is.
Kellemesen krémes, nagyon könnyen gombócolható fagyi!
- Hozzávalók:
1 doboz (konzerv) cukrozott sűrített tej (397 g)
5 dl tejszín
néhány szem vajkaramella
A konzervet egy lábasnyi vízbe téve, lefedve – lassú tűzön – 2,5-3 órán át főzöm. Hagyom teljesen kihűlni, majd kézi habverővel a tejszínnel együtt összekeverem és fagylaltgépben kifagyasztom. Kb. 35-40 perc alatt elkészül, az utolsó percben hozzáadom a felaprított karamella darabokat is.
(Fagyigép hiányában egy jól záródó dobozba öntve tegyük a hűtőbe, és félóránként keverjük át botmixerrel, vagy esetleg egy villával. Minimum hatszor-nyolcszor – nekem ez vált be korábban -, hogy krémes legyen.)
Hol veszed a konzerves sűrített tejet?
by Névtelen június 6, 2010 at 05 : 33Kedves Névtelen 🙂
by Felhőlány június 6, 2010 at 05 : 47a Vásárcsarnokban – az Ázsia boltban vettem.
Figyi, te összekevered a szezont a fazonnal. Az aszaláshoz semmilyen cukrot nem használnak(a gyümölcsöt kiszárítják, így a benne lévő cukor "kisebb" helyen lesz és ezért érződik, hogy az aszalt gyümölcsök nagyon édesek), te szerintem a kandírozásra gondoltál, amúgy nagyon tetszik a recept, üdv
by Névtelen június 6, 2010 at 07 : 05Jogos! Köszönöm 🙂
by Felhőlány június 6, 2010 at 07 : 31Van aszalt, van kandírozott, és van sok egyéb más a kínálatban… 🙂
Köszi! Reméltem, hogy esetleg valami hiper-szupermarketben veszed, mert Bp.-től 200 km-re lakom, úgyhogy ritkán járok a Vásárcsarnokba.:( Konzerves sűrített tejet még nem láttam sehol.:(
by Anna június 6, 2010 at 07 : 33ilyenkor zavar baromira hogy nincs fagyigépem és a fagyasztóm is csak 19 literes….
by Lilla július 7, 2010 at 05 : 45nagyon guszta!
Jajj, ez nagyon szép! És egészen biztos mennyei lehet! 🙂
by Adri július 7, 2010 at 05 : 46Adri,
by Felhőlány július 7, 2010 at 06 : 31köszönöm szépen! 🙂 Hihetetlenül…
Anna,
by Felhőlány július 7, 2010 at 06 : 36sajnos sima közértben én sem láttam mostanában… 🙁
Átzarándokoltam érte az egész városon…
Van valakinek infója, hogy hol lehet még beszerezni?
Lilla,
by Felhőlány július 7, 2010 at 06 : 39ne zavarjon, mert ezt például igen kitűnően el lehet készíteni gép nélkül is! Ha picit tovább kevered a kézi habverővel a karamellkrém és a tejszín keverékét, már egy nagyon jó állagú massza lesz belőle… Nekem 1 literes műanyag edénybe fért bele a végeredmény. 🙂
Mennyei, szépséges nem találok szavakat
by Bianka július 7, 2010 at 07 : 00Nagyon guszta és a fotó meg egyenesen gyönyörüü! Örülök, hogy bevált a recept neked is, eddig nekem is ez ízlett a legjobban, a fehércsokis fagyim a közelébe sem jött.Még lapul egy konzerv a szekrényben, szerintem holnap délutánra megcsinálom a barátnöimnek;)
by alchri július 7, 2010 at 08 : 54Elájulok! Mesés!!!
Közösség elleni izgatás :-DDD
by Chef Viki július 7, 2010 at 10 : 12Bianka,
by Felhőlány július 7, 2010 at 06 : 16köszi! Egy próba…? :))
Chef Viki,
by Felhőlány július 7, 2010 at 06 : 16🙂 Várj még! A brutál csokis csak ez után jön… :))
Alchri,
by Felhőlány július 7, 2010 at 06 : 22köszönöm szépen!:)
Vitathatatlanul ez A FAGYI nálam is az idén! Kísérletezek további fagyikkal, hogy alapnak a karamell krémhez hasonló állag legyen az alap… De biztos ami bitos alapon, rögtön 3 dobozzal vettem a sűrített tejből… :))