A karamell fagyi

június 30 , 2010 by: Felholany Egyéb


A fagylaltok fagylaltja. Alchri tette közzé néhány napja ennek a fantasztikus fagyinak a receptjét, ami már a második adagban készült el, és a hozzávalók tekintetében már várakozik a harmadik… Napok óta nem eszek egyebet mint fagyit, így a levendulás-csokisból már nincs sok, és már egy étcsokis krémes-habos változat is türelmetlenül várja, hogy megosszam Veletek.

Ez a karamell fagyi valami mennyei! Ha az extra változat készül, akkor is csak 3 összetevő… Természetesen, mivel a karamell nagy kedvenc nálam is, így néhány szem apróra vágott vajkaramella is került a gépbe a fagyasztás utolsó percében.
A Róbert Károly körúton található lakberendezési bolt előtt mindenféle finomságokat árulnak, többek között aszalt gyümölcsöket (legalább 8-10 féle van) illetve vajkaramellát is.
Kellemesen krémes, nagyon könnyen gombócolható fagyi!

  • Hozzávalók:

1 doboz (konzerv) cukrozott sűrített tej (397 g)
5 dl tejszín
néhány szem vajkaramella

A konzervet egy lábasnyi vízbe téve, lefedve – lassú tűzön – 2,5-3 órán át főzöm. Hagyom teljesen kihűlni, majd kézi habverővel a tejszínnel együtt összekeverem és fagylaltgépben kifagyasztom. Kb. 35-40 perc alatt elkészül, az utolsó percben hozzáadom a felaprított karamella darabokat is.
(Fagyigép hiányában egy jól záródó dobozba öntve tegyük a hűtőbe, és félóránként keverjük át botmixerrel, vagy esetleg egy villával. Minimum hatszor-nyolcszor – nekem ez vált be korábban -, hogy krémes legyen.)

16 Hozzászólás

  • Hol veszed a konzerves sűrített tejet?

  • Kedves Névtelen 🙂
    a Vásárcsarnokban – az Ázsia boltban vettem.

  • Figyi, te összekevered a szezont a fazonnal. Az aszaláshoz semmilyen cukrot nem használnak(a gyümölcsöt kiszárítják, így a benne lévő cukor "kisebb" helyen lesz és ezért érződik, hogy az aszalt gyümölcsök nagyon édesek), te szerintem a kandírozásra gondoltál, amúgy nagyon tetszik a recept, üdv

  • Jogos! Köszönöm 🙂
    Van aszalt, van kandírozott, és van sok egyéb más a kínálatban… 🙂

  • Köszi! Reméltem, hogy esetleg valami hiper-szupermarketben veszed, mert Bp.-től 200 km-re lakom, úgyhogy ritkán járok a Vásárcsarnokba.:( Konzerves sűrített tejet még nem láttam sehol.:(

  • ilyenkor zavar baromira hogy nincs fagyigépem és a fagyasztóm is csak 19 literes….
    nagyon guszta!

  • Jajj, ez nagyon szép! És egészen biztos mennyei lehet! 🙂

  • Adri,
    köszönöm szépen! 🙂 Hihetetlenül…

  • Anna,
    sajnos sima közértben én sem láttam mostanában… 🙁
    Átzarándokoltam érte az egész városon…
    Van valakinek infója, hogy hol lehet még beszerezni?

  • Lilla,
    ne zavarjon, mert ezt például igen kitűnően el lehet készíteni gép nélkül is! Ha picit tovább kevered a kézi habverővel a karamellkrém és a tejszín keverékét, már egy nagyon jó állagú massza lesz belőle… Nekem 1 literes műanyag edénybe fért bele a végeredmény. 🙂

  • Mennyei, szépséges nem találok szavakat

  • Nagyon guszta és a fotó meg egyenesen gyönyörüü! Örülök, hogy bevált a recept neked is, eddig nekem is ez ízlett a legjobban, a fehércsokis fagyim a közelébe sem jött.Még lapul egy konzerv a szekrényben, szerintem holnap délutánra megcsinálom a barátnöimnek;)

  • Elájulok! Mesés!!!

    Közösség elleni izgatás :-DDD

  • Bianka,
    köszi! Egy próba…? :))

  • Chef Viki,
    🙂 Várj még! A brutál csokis csak ez után jön… :))

  • Alchri,
    köszönöm szépen!:)
    Vitathatatlanul ez A FAGYI nálam is az idén! Kísérletezek további fagyikkal, hogy alapnak a karamell krémhez hasonló állag legyen az alap… De biztos ami bitos alapon, rögtön 3 dobozzal vettem a sűrített tejből… :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum