Átnéztem a blogon található receptjeimet és csalódottan tapasztaltam, hogy az egyik alaprecept, nevezetesen A PIZZA receptje még hiányzik. Van rá magyarázat, hiszen mindenki ismeri, szereti, dagasztja, ízesíti kedvére, süti és … nem fotózza, hogy blogra kerüljön, hanem azon melegében jól megeszi. Valószínűleg ez, meg a pizzafüggőségem az oka annak, hogy publikálásra még nem került. Mindenkinek van egy jó receptje, attól függően, kinek mi vált be, van aki a Nápolyi típusú vékony tésztásat szereti (én), van aki a vastagabb tésztával készült pizzát preferálja és persze van a harmadik típusú csapat, akik már a focaccia vastagságút imádják. A lényeg mindig ugyanaz: a sütőt lesve várni, hogy végre elkészüljön. 🙂
Hozzávalók 3 pizzához:
- 500 g liszt
- 1 ek. só
- 300 ml langyos víz
- 1 tk. cukor
- 1 tasak (7 g) élesztő
- 3 ek. olívaolaj
- pizza szósz
- szárított oregánó
- friss bazsalikom
- mozzarella
- egyebek ízlés szerint
Robotgéppel a hozzávalókat alaposan kidagasztom, majd liszttel szórt felületen kézzel tovább dagasztom amíg szép fényes nem lesz a tészta.
Tálban, konyharuhával letakarva duplájára kelesztem. A sütőt előmelegítem 220 fokra, a tésztát gyors mozdulatokkal kinyújtom, pizzasütő lapra helyezem, megkenem a szósszal, megszórom extra oregánóval, tépkedett mozzarellával, friss bazsalikommal (+ egyebek) és pirosra sütöm.
0 Hozzászólás