A hiányzó recept – Pizza

április 08 , 2020 by: Felholany Egyéb

Átnéztem a  blogon található receptjeimet és csalódottan tapasztaltam, hogy az egyik alaprecept, nevezetesen A PIZZA receptje még hiányzik. Van rá magyarázat, hiszen mindenki ismeri, szereti, dagasztja, ízesíti kedvére, süti és … nem fotózza, hogy blogra kerüljön, hanem azon melegében jól megeszi. Valószínűleg ez, meg a pizzafüggőségem az oka annak, hogy publikálásra még nem került. Mindenkinek van egy jó receptje, attól függően, kinek mi vált be, van aki a Nápolyi típusú vékony tésztásat szereti (én), van aki a vastagabb tésztával készült pizzát preferálja és persze van a harmadik típusú csapat, akik már a focaccia vastagságút imádják. A lényeg mindig ugyanaz: a sütőt lesve várni, hogy végre elkészüljön. 🙂

Hozzávalók 3 pizzához:

  • 500 g liszt
  • 1 ek. só
  • 300 ml langyos víz
  • 1 tk. cukor
  • 1 tasak (7 g) élesztő
  • 3 ek. olívaolaj
  • pizza szósz
  • szárított oregánó
  • friss bazsalikom
  • mozzarella
  • egyebek ízlés szerint

Robotgéppel a hozzávalókat alaposan kidagasztom, majd liszttel szórt felületen kézzel tovább dagasztom amíg szép fényes nem lesz a tészta.

Tálban, konyharuhával letakarva duplájára kelesztem. A sütőt előmelegítem 220 fokra, a tésztát gyors mozdulatokkal kinyújtom, pizzasütő lapra helyezem, megkenem a szósszal, megszórom extra oregánóval, tépkedett mozzarellával, friss bazsalikommal  (+ egyebek) és pirosra sütöm.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum