4x kókuszos gyümölcsrizs

július 09 , 2015 by: Felholany Egyéb

Időnként számomra kevésbé kedvelt hozzávalókból is főzök. Hogy mi visz idáig? Felhalmozott készletek, boltban magukat „kellető” ellenállhatatlan termékek, ajándékba kapott hozzávalók vagy egyszerűen maga a kíváncsiság. Ebben a receptben minden előző benne van… 🙂 
Nem rajongok különösebben a kókuszért, de udvariasságból mindig mindenhol megettem a kókuszos sütiket. Talán ez vezethette tévútra családtagjaimat és barátaimat amikor kókuszos csokikkal ajándékoztak meg egy időben rendszeresen… Most valahogy kedvet kaptam hozzá. Meg is négyszereztem a kókuszos összetevők számát: kókusztej, kókuszkrém, kókuszreszelék, kókuszvirág cukor.
Lényegesen kevesebb rizzsel, mintha egy hagyományos tejberizst készítettem volna, mert a rizs mellé a tejbe kókuszreszeléket is szórtam ami szintén besűrítette a tejberizst. Ennek ellenére is egy krémesen kanalazható desszert maradt. Ennyi kókuszos hozzávaló mellett egy nagyon intenzív kókuszos ízre számítottam, de kellemes volt. Mondjuk letagadni nem tudtam volna a kókusz jelenlétét…. 🙂

Hozzávalók:
1 liter kókusztej
1,5 dl kerek szemű rizs
5 evőkanál kókuszreszelék
6 evőkanál kókuszvirág cukor (édesszájúaknak több)
1 dl sűrű kókuszkrém (vagy 2 dl kókusztejszín)
1 rúd vanília magjai
őszibarack, ribizli, málna, stb. ízlés szerint
Felteszem melegedni a tejet. Ha már felforrt, beleszórom az alaposan megmosott rizst, kókuszreszeléket, a vanília rúd kikapart magjait, héját és a cukor felét. Lassú tűzön, időnként megkeverve addig főzöm, amíg a rizsszemek meg nem puhulnak. Ezután hozzáadom a kókuszkrémet és a maradék cukrot. Hagyom összeforrni és eltávolítom a vanília héját.
Kihűlés után hozzákeverem a gyümölcsöket. 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum