Mi jobb dolog történhetne néhány szál hűtőben felejtett zöldspárgával mint hogy frittata készüljön belőle? Persze biztosan sok egyéb más is, de számomra most ez volt a „leg”. Néhány szem újburgonya, az utolsó hullámban beszerzett medvehagyma és kész a gyors ebéd vagy vacsora.
A medvehagyma idei nagy sikerére tekintettel került a fagyasztóba „ínségesebb” időkre, de néhány héten belüli fogyasztásra olívaolajban is tettem el. Ez utóbbiból 1 kanálnyi egészen jól feldobta az ízeket. Nem is értem, miért nem készítem gyakrabban… 🙂
- Hozzávalók: (2 személyre)
10-12 szál zöldspárga
4-5 szem újburgonya
medvehagyma (vagy fokhagyma)
4 tojás
só, bors
0,25 dl tej
0,25 dl tejszín
3-4 dkg reszelt parmezán
- A spárgát kb. 3 cm-es darabokra vágom, az újburgonyát felkarikázom és sós vízben együtt 4 percig főzöm őket.
- Felverem a tojásokat, sózom, borsozom, hozzáadom az olajban eltett medvehagymát (olajat is), tejet, tejszínt és belekeverem a parmezánt.
- Hőálló tálba teszem a zöldségeket, ráöntöm a tojásos keveréket és előmelegített sütőben (200 fok) kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.
Aztamindenit!:)) De csudi finom lehetett!!!!!:)
by Apple május 5, 2010 at 06 : 40Hű nagyon guszta, milyen szép tartása van 😀
by Bianka május 5, 2010 at 07 : 21Apple,
by Felhőlány május 5, 2010 at 06 : 57melegen is, hidegen is… 🙂
Bianka,
by Felhőlány május 5, 2010 at 06 : 59köszi! Igen, a tejszín is javított az állagán! Általában ha rántottát készítek, abba is szoktam néhány kanál tejfölt vagy tejszínt tenni, sokat dob rajta! 🙂
Ez nagyon guszta, még sosem csináltam Fritattát, de most már tényleg kéne:)) Kérnék belőle egy szeletet az biztos:)))
by Ízlésszindróma május 5, 2010 at 07 : 55Ízlésszindróma,
by Felhőlány május 5, 2010 at 03 : 28köszönöm szépen! 🙂 Bátran ajánlom, hogy próbáld ki! Gyorsan összeállítható finomság és szinte bármilyen ízlés szerinti zöldséget lehet bele tenni! Nagyon finom (volt)… 🙂