Zöldspárgás frittata újburgonyával és medvehagymával

május 20 , 2010 by: Felholany Egyéb

Mi jobb dolog történhetne néhány szál hűtőben felejtett zöldspárgával mint hogy frittata készüljön belőle? Persze biztosan sok egyéb más is, de számomra most ez volt a „leg”. Néhány szem újburgonya, az utolsó hullámban beszerzett medvehagyma és kész a gyors ebéd vagy vacsora.
A medvehagyma idei nagy sikerére tekintettel került a fagyasztóba „ínségesebb” időkre, de néhány héten belüli fogyasztásra olívaolajban is tettem el. Ez utóbbiból 1 kanálnyi egészen jól feldobta az ízeket. Nem is értem, miért nem készítem gyakrabban… 🙂
  • Hozzávalók: (2 személyre)
10-12 szál zöldspárga
4-5 szem újburgonya
medvehagyma (vagy fokhagyma)
4 tojás
só, bors
0,25 dl tej
0,25 dl tejszín
3-4 dkg reszelt parmezán
  1. A spárgát kb. 3 cm-es darabokra vágom, az újburgonyát felkarikázom és sós vízben együtt 4 percig főzöm őket.
  2. Felverem a tojásokat, sózom, borsozom, hozzáadom az olajban eltett medvehagymát (olajat is), tejet, tejszínt és belekeverem a parmezánt.
  3. Hőálló tálba teszem a zöldségeket, ráöntöm a tojásos keveréket és előmelegített sütőben (200 fok) kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.

6 Hozzászólás

  • Aztamindenit!:)) De csudi finom lehetett!!!!!:)

  • Hű nagyon guszta, milyen szép tartása van 😀

  • Apple,
    melegen is, hidegen is… 🙂

  • Bianka,
    köszi! Igen, a tejszín is javított az állagán! Általában ha rántottát készítek, abba is szoktam néhány kanál tejfölt vagy tejszínt tenni, sokat dob rajta! 🙂

  • Ez nagyon guszta, még sosem csináltam Fritattát, de most már tényleg kéne:)) Kérnék belőle egy szeletet az biztos:)))

  • Ízlésszindróma,
    köszönöm szépen! 🙂 Bátran ajánlom, hogy próbáld ki! Gyorsan összeállítható finomság és szinte bármilyen ízlés szerinti zöldséget lehet bele tenni! Nagyon finom (volt)… 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum