Zöldfűszeres kéregben sült harcsafilé rozmaringos-fokhagymás újburgonyával

június 05 , 2010 by: Felholany Egyéb

Gyönyörűek a fűszernövényeim: zsálya, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma. Talán még soha ilyen hosszú ideig nem bírták lakásbeli körülmények mellett… Csak nőnek, bokrosodnak, úgyhogy kicsit megnyírbáltam őket. Tegnap a zsályát, ma e mellett a bazsalikomot és a petrezselymet is, valamint beáldoztam a tökfőzelékhez vett szép csokor kaprot…
Az afrikai harcsafilét leszámítva ami a fagyasztóból került elő, igazi szezonális, nyáreleji ebéd kerekedett.
Eredetileg csak zöldfűszeres kéregben terveztem a halat megsütni, de féltem, hogy nem marad egyben és túlságosan megég. Így 3 szelet szikkadt kenyeret sütőben megsütöttem, fokhagymával bedörzsöltem és morzsásra törve a zöldfűszerekhez adtam. A hal nem csak ízletesre, de ropogósra is sült.
  • Hozzávalók: (2 személyre)
40 dkg afrikai harcsafilé
1 nagy csokor petrezselyem
1 csokor friss kapor
8-10 levél friss zsálya
6-8 nagy levél friss bazsalikom
3 szelet szikkadt kenyér
1 gerezd fokhagyma
bors
olívaolaj
  • A rozmaringos-fokhagymakrémes újburgonyához:
1 kg újburgonya
2 fej fokhagyma (új) félbevágva + 8-10 gerezd fokhagyma
néhány ág friss rozmaring
tengeri só
olívaolaj
  1. A megsikált újburgonyát a félbevágott- és egész fokhagyma gerezdekkel (hámozatlanul) együtt tűzálló tálba teszem. Egy ág rozmaring leveleit leszedve, a többit egészben a burgonyához adom, megszórom tengeri sóval, alaposan meglocsolom olívaolajjal és 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt ropogósra sütöm.
  2. Felaprítom a petrezselymet, kaprot, zsályát, bazsalikomot és összekeverem a fokhagymás kenyérmorzsával.
  3. A halszeleteket sózom, borsozom, alaposan megforgatom a zöldfűszeres morzsában, tűzálló tálba pakolom és meghalmozom a maradék morzsával. Meglocsolom olívaolajjal + a burgonya alatt lévő sült olajjal és 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.
  4. A burgonyát tálba szedem és rányomom a krémesre sült fokhagyma belsejét.

13 Hozzászólás

  • Ez a krumpli isteni lehet, elmentettem:) A fűszeres sültkrumplidat is nagyon szeretem, sokszor csinálom:)

  • Hű mindkettő isteni, de az a krumpli mennyei

  • Hű az a fokhagyma !!!!!nyamm !!!!!!!!
    Valahogy eddig még nem csináltam ilyen zöld kérges húsit , de most itt az ideje !!!!
    Nagyon guszta !!!!!

  • Csodás lehet mindkettő! A krumpli így fokhagymával új nekem, nagyon finom lehet, ki fogom próbálni. Köszi! 🙂

  • Kedves Felhőlány!
    Köszönöm a meglepit! Nézz be hozzám, egy kis bejegyzéssel ünnepeltem évfordulódat és kedves kis csomagodat!

  • Sofia,
    köszönöm szépen! Örülök, hogy ízlik, próbáld ki ezt is! 🙂

  • Bianka,
    🙂 Imádom, mert alig van vele munka, de olyan ízvilág…:)

  • L.Krisztina,
    ha szeretitek a sült fokhagymát, akkor tuti lesz!
    Én is óvatos voltam ezekkel a "zöld" húsokkal, halakkal, bár mindig nagyon látványosnak és gusztának tartottam, de valahogy eddig kimaradt. Nagy hiba volt…:)

  • Egycsipet,
    tényleg nem próbáltad még…? Ha nem szeretitek a fokhagymát (bár sütve sokat veszít az erejéből és utóízéből…), akkor is érdemes kipróbálni, mert eszméletlenül finom, ahogy összesül a krumplival… :))

  • Bodzazsuzsa,
    köszönöm szépen! 🙂 Örülök, hogy tetszett és épségben megérkezett! Hamarosan jövök az ígért kerámiás beszámolóval! :))

  • Fú..ez olyan..ahh..de guszta^^""

  • Ez a zöldfűszeres-morzsás hal isteni, tanúsíthatom, én is szoktam hasonlót készíteni. A krumpli is megér egy misét, azt pedig sürgősen ki fogom próbálni, mert erősen újkrumpli lázban égek!

  • Araniel,
    ;o)

    Kata,
    köszi! Tuti ki fogom próbálni a húsos verziót is, bár ez a halas nagyon bejött…
    Ó háááát az újkrumpli szenvedély nálam is csillapíthatatlan…:))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top