Zöldfűszeres kéregben sült harcsafilé rozmaringos-fokhagymás újburgonyával

június 05 , 2010 by: Felholany Egyéb

Gyönyörűek a fűszernövényeim: zsálya, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma. Talán még soha ilyen hosszú ideig nem bírták lakásbeli körülmények mellett… Csak nőnek, bokrosodnak, úgyhogy kicsit megnyírbáltam őket. Tegnap a zsályát, ma e mellett a bazsalikomot és a petrezselymet is, valamint beáldoztam a tökfőzelékhez vett szép csokor kaprot…
Az afrikai harcsafilét leszámítva ami a fagyasztóból került elő, igazi szezonális, nyáreleji ebéd kerekedett.
Eredetileg csak zöldfűszeres kéregben terveztem a halat megsütni, de féltem, hogy nem marad egyben és túlságosan megég. Így 3 szelet szikkadt kenyeret sütőben megsütöttem, fokhagymával bedörzsöltem és morzsásra törve a zöldfűszerekhez adtam. A hal nem csak ízletesre, de ropogósra is sült.
  • Hozzávalók: (2 személyre)
40 dkg afrikai harcsafilé
1 nagy csokor petrezselyem
1 csokor friss kapor
8-10 levél friss zsálya
6-8 nagy levél friss bazsalikom
3 szelet szikkadt kenyér
1 gerezd fokhagyma
bors
olívaolaj
  • A rozmaringos-fokhagymakrémes újburgonyához:
1 kg újburgonya
2 fej fokhagyma (új) félbevágva + 8-10 gerezd fokhagyma
néhány ág friss rozmaring
tengeri só
olívaolaj
  1. A megsikált újburgonyát a félbevágott- és egész fokhagyma gerezdekkel (hámozatlanul) együtt tűzálló tálba teszem. Egy ág rozmaring leveleit leszedve, a többit egészben a burgonyához adom, megszórom tengeri sóval, alaposan meglocsolom olívaolajjal és 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt ropogósra sütöm.
  2. Felaprítom a petrezselymet, kaprot, zsályát, bazsalikomot és összekeverem a fokhagymás kenyérmorzsával.
  3. A halszeleteket sózom, borsozom, alaposan megforgatom a zöldfűszeres morzsában, tűzálló tálba pakolom és meghalmozom a maradék morzsával. Meglocsolom olívaolajjal + a burgonya alatt lévő sült olajjal és 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.
  4. A burgonyát tálba szedem és rányomom a krémesre sült fokhagyma belsejét.

13 Hozzászólás

  • Ez a krumpli isteni lehet, elmentettem:) A fűszeres sültkrumplidat is nagyon szeretem, sokszor csinálom:)

  • Hű mindkettő isteni, de az a krumpli mennyei

  • Hű az a fokhagyma !!!!!nyamm !!!!!!!!
    Valahogy eddig még nem csináltam ilyen zöld kérges húsit , de most itt az ideje !!!!
    Nagyon guszta !!!!!

  • Csodás lehet mindkettő! A krumpli így fokhagymával új nekem, nagyon finom lehet, ki fogom próbálni. Köszi! 🙂

  • Kedves Felhőlány!
    Köszönöm a meglepit! Nézz be hozzám, egy kis bejegyzéssel ünnepeltem évfordulódat és kedves kis csomagodat!

  • Sofia,
    köszönöm szépen! Örülök, hogy ízlik, próbáld ki ezt is! 🙂

  • Bianka,
    🙂 Imádom, mert alig van vele munka, de olyan ízvilág…:)

  • L.Krisztina,
    ha szeretitek a sült fokhagymát, akkor tuti lesz!
    Én is óvatos voltam ezekkel a "zöld" húsokkal, halakkal, bár mindig nagyon látványosnak és gusztának tartottam, de valahogy eddig kimaradt. Nagy hiba volt…:)

  • Egycsipet,
    tényleg nem próbáltad még…? Ha nem szeretitek a fokhagymát (bár sütve sokat veszít az erejéből és utóízéből…), akkor is érdemes kipróbálni, mert eszméletlenül finom, ahogy összesül a krumplival… :))

  • Bodzazsuzsa,
    köszönöm szépen! 🙂 Örülök, hogy tetszett és épségben megérkezett! Hamarosan jövök az ígért kerámiás beszámolóval! :))

  • Fú..ez olyan..ahh..de guszta^^""

  • Ez a zöldfűszeres-morzsás hal isteni, tanúsíthatom, én is szoktam hasonlót készíteni. A krumpli is megér egy misét, azt pedig sürgősen ki fogom próbálni, mert erősen újkrumpli lázban égek!

  • Araniel,
    ;o)

    Kata,
    köszi! Tuti ki fogom próbálni a húsos verziót is, bár ez a halas nagyon bejött…
    Ó háááát az újkrumpli szenvedély nálam is csillapíthatatlan…:))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum