Zabpelyhes keksz

május 24 , 2009 by: Felholany Egyéb

Hétköznap reggelente nincs túl sok időm kényelmes reggelikre. A keksz egy kis joghurttal tökéletesen laktató, energiát ad a délelőttre, ezért „rákaptam” a boltban kapható rostokkal teli csodára. Annyira ízlett, hogy a kb. 1 hétre szánt adag 3 nap alatt elfogyott, ezért jött a nagy ötlet, hogy elkészítem én! Nincs benne tartósítószer, „e” betűs elemek, és a fantáziámnak semmi nem szabhat határt. Így készült el az alábbi zabpelyhes keksz csokis és áfonyás kivitelben.
A recept a netes böngészés után pici átalakítással az alábbi lett, és mosogatással együtt nem tartott tovább 15 percnél…

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj
12 dkg barna cukor
1 egész tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű liszt (én Graham lisztet használtam)
½ kávéskanál (kk) szódabikarbóna
1 csipet só

A csokishoz:

10 dkg apróra vágott étcsoki
1 kk fahéj v. mézeskalács fűszerkeverék
…és ebben az esetben a barnacukor is fahéjas volt…

Az áfonyáshoz:

10 dkg aszalt áfonya

A sütőt előmelegítjük 175 C fokra.
Egy nagy tálban összekeverjük a kimért lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, csipet sót, a fahéjat és a csokit / áfonyát.
Egy másik edényben a puha vajat a cukorral robotgéppel fehéredésig habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást, picit még keverjük, majd a száraz anyaghoz öntjük.
Kiskanállal diónyi adagokat halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsire – kb. 5 cm-es távolságra -, és vizes ujjal ellapogatjuk a tetejüket.
15 percig sütjük, majd pár percig pihentetjük a tepsiben. Ekkor még kicsit puhának és nyersnek tűnhet, de a rácson tökéletesen ropogósra és omlósra hűl.

Fémdobozba pakoltam …ami megmaradt belőle…

A bolti mennyiség ötszöröse jön ki abból az árból… és az illat ami körbelengte a konyhát, megfizethetetlen…

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum