a lebegő falu – bokod

augusztus 14 , 2017 by: Felholany

Hallottatok már a “lebegő falu”-ról? Budapesttől 80 km-re, Komárom-Esztergom megyében található Bokod község mellett.

Fotó: Google

Az M1-es autópályát Tatabányánál elhagyva Oroszlány felé vegyük az irány. Onnan már csak 6 km és meg is érkezünk a tóhoz, amely egy mesterségesen kialakított hűtőtó az Oroszlányi Hőerőmű részére, melyet az 1960-as évek elején létesítettek. A tavat az Által-ér táplálja. A tó nemcsak a rá épült stégek illetve házak miatt lett népszerű, hanem azért is mert az erőmű által termelt hulladékhőnek köszönhetően télen sem fagyott be a felszíne, így folyamatos horgászati lehetőséget nyújtott a horgászoknak, melyre horgászturizmus is épült. Az erőmű bezárása 2015-ben ezt negatívan érintette, a tó vize ugyanis befagyott.

Fotó: Google

A tó a “lebegő falu” nevet kapta, mert látványában olyan, mintha egy egész falu lebegne a vízen és világszerte ismertté vált.

A tó élővilága is nagyon színes, pazar rózsaszín és fehér tündérrózsákban gazdag, melyek között népes hattyú családok szelik békésen a vizet vadkacsák társaságában.

A tó partján apró kertek és szőlőlugasok látványa gyönyörködtet.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top