töltött pizzagolyó torta

március 26 , 2018 by: Felholany Egyéb

A húsvéti sonka mellé azoknak, akik szeretik halmozni az élvezeteket és az ízeket! Tele meglepetéssel, ugyanis a gombócok közepébe mindenféle finomságot elrejthetünk, ami éppen adódik otthon. Frissen, melegében mindenki “téphet” magának egy gombócot a sonka és a tojás mellé. Elkészíteni is jó játék, meg enni is! Húsvétkor nyugodtan lehetünk egy kicsit hedonisták! 🙂

Hozzávalók: (egy 21 cm átmérőjű formához)

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 ek. só
  • 150 ml langyos víz
  • 1/2 tk. cukor
  • 3/4 tasak szárított élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj

A töltelékhez: (legyünk kreatívak, bármi jó lehet, ami éppen van otthon!)

  • ujjnyi vastag cukkini karika negyedelve
  • Provolone dolce sajt kockára vágva
  • főtt fürjtojás
  • szósz (sűrített paradicsom, ketchup, chili cseppek, szárított oregano, bazsalikom)
  • friss bazsalikom levelek vagy ruccola levelek összetépkedve
  • frissen reszelt parmezán
  • nagyszemű tengeri só

A tészta hozzávalóit robotgéppel alaposan összedagasztom, majd letakarva meleg helyen hagyom a duplájára kelni. Előkészítem a “belevalókat”: megfőzöm a fürjtojásokat, majd hideg vízben hagyom hűlni így könnyen el tudom távolítani a héját. Felaprítom a cukkinit és sajtot, elkészítem a szószt. Ha a tészta megkelt, a sütőt bekapcsolom 220 fokra és kiolajozom a sütőformát. Lisztezett felületen kézzel átdagasztom a tésztát és 16 egyenlő részre vágom. Kézzel kilapítok minden darabot, megkenem a szósszal és tetszés szerinti tölteléket helyezek a közepébe. A tészta csücskeit összecsípem és a gombócokat nem túl szorosan egymás mellé teszem a formába. Letakarva meleg helyen hagyom újra megkelni. Sütés előtt megszórom frissen reszelt parmezánnal és nagyszemű tengeri sóval. 220 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütöm.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top