töltött cukkini humusszal

február 27 , 2019 by: Felholany Egyéb

Már megint cukkini és már megint másképpen. 🙂 Nagyon szeretem, mert semlegessége ezerféle felhasználását teszi lehetővé, úgy irányítom a végeredmény ízét, ahogyan azt kedvem diktálja. Szeretem, mert néhány perces időráfordítással például ilyen ebédet/vacsorát, köretet/főételt készítek belőle. A recept ötletét kivételesen egy nappal korábban megálmodtam, amikor egy nagy adag humuszt készítettem és egy bögrényi csicseriborsót megmentettem a pürésítéstől. Humuszt általában magam készítek üveges konzerv csicseriből, megúszván az áztatás és főzés maceráját. Aki szereti, annak érdemes beruházni egy üveg tahinire (szezámpaszta), ami a hűtőben hónapokig is eláll. A humusz ízesítésének pedig csak a fantáziánk szabhat határt. Az alaprecept: konzerv csicseri, valamennyi a félretett levéből, tahini, nagyon sok olívaolaj, frissen facsart lime leve.

Hozzávalók, kivételesen arányok nélkül, mert ezt nem lehet elhibázni!

  • sok, vagy még több bébi cukkini
  • piros kápia vagy kaliforniai paprika apróra kockázva
  • újhagyma vékonyra szeletelve
  • konzerv csicseriborsó
  • olívaolaj
  • só, borsikafű
  • reszelt sajt

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Olívaolajon megfonnyasztom az újhagymát és hozzáadom a paprikát. Sózom, borsikafűvel szórom, néhány percig pirítom majd hozzáadom a csicseriborsót is. A cukkiniket hosszában elvágom, kivájom a magokat és az üreget megkenem humusszal. Beletöltöm a lepirított zöldségeket, meglocsolom kevés olívaolajjal, megszórom reszelt sajttal és a sütőben 20-25 perc alatt addig sütöm amíg a sajt pirosra nem sül. Én tálalás előtt megszórom sópehellyel, ami egy extra és “roppanós” ízt ad a zöldségekhez.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top