Tőkehalfilé petrezselymes cukkinivel

március 11 , 2018 by: Felholany Egyéb

Egy kis Omega3 gyorstuning a szervezetnek. A tengeri halak a szívünk barátai, ennek ellenére sokkal kevesebbet fogyasztunk belőle, mint amennyit illene. Sajnos én is, így amikor realizálom, hogy mikor is készítettem utoljára, olyan lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy 3 napig mást sem eszek csak tengeri halakat. Igyekszem megtalálni a helyes egyensúlyt és folyamatosan beiktatni az étrendembe. A lazaccal és a tonhallal ellenben a tőkehalnak van a legkevesebb kalóriatartalma így ezért sem elhanyagolandó, valamint könnyen emészthető és remek fehérjeforrás. Az Omega3 zsírsavak a szív- és érrendszer támogatása mellett elősegítik az agy és idegrendszer működését is, így a memória és a tanulási készségek karbantartására is ajánlott.

Hozzávalók:

  • tőkehalfilé (személyenként 2-2 szelet)
  • hal fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • liszt
  • cukkini
  • grillzöldség fűszerkeverék / vagy só és szárított fűszerek keveréke: kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, zsálya, petrezselyem, stb. ízlés szerint
  • friss petrezselyem

A tőkehalfilét 3 ujjnyi szeletekre vágom, megszórom a fűszerkeverékkel és hagyom állni. A cukkinit karikára vágom, grillzöldség fűszerkeverékkel ízesítem és serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalán megpirítom. A halszeleteket lisztbe forgatom és ugyanabban a serpenyőben, amiben a zöldséget is készítettem, aranybarnára sütöm. Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós főétel fűszer fűszernövény gabona gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top