Tojással töltött cukkini spárgafejekkel

május 28 , 2017 by: Felholany Egyéb

Idei spárgák utolsó előtti spárgás receptje. Tudom, nem vagyok ezzel egyedül, aki így imádja ezt a szépséges zöld (vagy fehér, de én az elsőre esküszöm) színű finomságot és mivel a szezon elejéről lemaradtam, belehúzok most így a végére.
Eredetileg a spárgafejeket szerettem volna belegyömöszölni a gömbcukkinimbe, de mint a kép is bizonyítja, ezt nem sikerült.
A másik terv az volt, hogy a tojás közepe folyni fog a szétvágás után, nos ez sem sikerült. (A 4 percig főzött tojásokat nem tudtam megpucolni, sajnos szétmentek még a művelet alatt a kezemben. Második körben 6 percig főztem, nos még ezt sem volt egyszerű kicsomagolni, ez is nagyon lágy volt és a rövid sütés ellenére is megszilárdult. Ezt még gyakorolni kell annak ellenére, hogy elfogyott. 
Ha valaki teheti, ízesítheti a rizst bátrabban, erősebb fűszerekkel is. 

Hozzávalók:
gömbcukkini
rizs
kurkuma
petrezselyem
pici szárított metélőhagyma
olívaolaj

lágyra főzött tojás
párolt spárgafej

A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Elkészítem a rizst (ki így, ki úgy, én most vízben főztem) ízesítem sóval, metélőhagymával, kurkumával és egy kis csokor petrezselyemmel, olívaolajjal.
A tojásokat 6 percig főzöm, majd hideg vízbe teszem.
A spárgafejeket néhány percig párolom, kicsit roppanós maradjon.
Levágom a cukkinik kalapját, kivájom a közepét és enyhén sózom.
Beletöltök egy kanálnyit a fűszeres rizsből, a közepébe helyezem a főtt tojást, betakargatom rizzsel.
20-25 perc alatt forró sütőben készre sütöm.

4 Hozzászólás

  • Izgalmas recept! Dekoratív is! Ráadásul pont tegnap láttam a zöldséges előtt elsuhanva azt a kerek valamit, amit meg akartam vizsgálni legközelebb, hogy mi is az pontosan? Most már tudom, hogy gömbcukkini! 🙂

  • Köszönöm! Remekül lehet tölteni, dekoratív. Próbáld ki! 🙂

  • […] kell hosszan sütni, én a magam részéről a még kicsit “ress” változatot kedvelem. Gömb kivitelben látványosan tölthető, a nagyobb darabokat szintén töltve, vagy krémlevesnek […]

  • […] túróval, darált husival, tonhallal, tojással, stb… Hasonlót már készítettem a nyáron itt. A lehetőségeknek csak a fantáziánk szabhat […]

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top