Tésztaburokban sült csirkemell aszalt gyümölcsökkel – VKF! XXXI.

január 24 , 2010 by: Felholany Egyéb

A karácsonyi gasztroajándékaim között szerepelt az aszaltszilva likőr is, melyet 2 nagy zacskó szilvából készítettem. Elég sok időt töltöttek az alkoholos üveg fogságában, így intenzív ízzel és zamattal vártak további sorsukra. Egy részét felhasználtam a bonbonok készítésénél is, de mivel túl alkoholosnak ítéltem, egy üvegnyit félretettem további hasznosításig.
Ízbolygónál olvastam egy remek csirkés receptet, aszalt gyümölcsökkel együtt sütötte meg leveles tésztában. Rajongunk a hús-gyümölcs párosításért, és mivel Garffyka aktuális VKF! kiírásához is passzol, nyomban el is készítettem.
Mivel a szilva már puhára ázott a vodkában és a levét is kiengedte, a sárgabarackkal együtt csak összeforraltam, további alkoholt nem adtam hozzá.
  • Hozzávalók:

1 egész csirkemellfilé
35 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack)
2 ek. dijoni mustár
1 cs. leveles tészta (500 g)
só, bors
1 egész tojás

  1. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  2. A gyümölcsöket összeforralom a likőrös lével.
  3. A csirkemellet hosszában félbevágom, mindkét oldalát megkenem a mustárral, sózom és borsozom.
  4. A felengedett leveles tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtom, majd a tészta alsó harmadába teszem a gyümölcsök felét, rá a csirkemelleket, erre halmozom a maradék gyümölcsöt.
  5. A tészta szélét a töltelék körül megkenem a felvert tojással, ráhajtom a tészta másik felét, összenyomkodom és a szélét körben visszahajtogatom.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, lekenem a tojással és kb. 40 perc alatt pirosra sütöm. (20 perc után érdemes letakarni a tészta tetejét, hogy ne égjen meg.)

4 Hozzászólás

  • Ránézett a Zuram a képre és azt mondta, nah, ez jól néz ki! Pedig ez tőle nagyon, nagyon, nagyon nagy szó, mert mindent "lefikáz"…
    Ebben is hasonlitunk, de ez tényleg nagoyn jól néz ki, és azok a kacsák rajta…:)))

  • Köszönöm szépen Szepyke! Meg persze a "Zuradnak" is a dícséretét! :)) Ráértem játszadozni a kacsákkal… ami persze csirke akart lenni, ha már csirkemell, de ugye a kézügyetlenségem sokmindenben akadályoz…. :))

  • Nagyon ari csirkék:)) meg fúúú, biztos nagyon-nagyon fincsi is lehet;)

  • Ízlésszindróma,
    köszönöm… majd veszek egy csirke formájú sütikiszúrót… 🙂
    Finomnak finom volt, de nem mertünk utána autót vezetni… hogy is mondjam… az alkohol kiütött a szilvából… 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum