Tejfölben pácolt sajtos csirkecomb chips zöldségekkel – laktózmentesen

július 02 , 2017 by: Felholany Egyéb

Néhány napos főtt krumpli diéta után talán ütősnek tűnik ez a recept, pedig inkább csak színes mint fűszeres. Nem mentem messzebb az alapoktól, ami: burgonya, édesburgonya, sárgarépa. Csirkemell helyett most combi, az extra vonulatot, amitől pedig luxus hétvégi ebéddé lett, azt a tejföl és jó sok reszelt sajt képviseli, természetesen laktózmentes kivitelben.

Nyilván én is unom már a főtt, pürésített zöldségeket. Sót alapvetően használunk azon elkészítési formáknál is, nálam pici olívaolajjal több most, illetve néhány szál rozmaringgal, zsályalevéllel, amit sütés után fájó szívvel, de most nem én ettem meg… (Nagy önuralom kellett hozzá!)

Simán nevezhető gyors ételnek, hiszen az előkészítése 10 percnél nem igényel többet, amiért kiérdemli a “gyors” jelzőt, a sütő meg megoldja a többit.

Nincs értelme mennyiségeket írni, bőven eshetünk túlzásba, el fog fogyni minden. 🙂 Fűszerezés pedig egyéni tolerancia szerint mehet!

Hozzávalók:

csirkecomb (nálam bőr nélkül)
l.m. tejföl
l.m. reszelt trappista (jó sok)
zsályalevél
+ extra tipp bevállalósoknak: a husit a só mellett kevéske fokhagymaporral is meg lehet szórni.

 

A csupasz csirkecombokat enyhén (na jó, kicsit jobban mint enyhén, de túlzásba ne essünk!) sózom, bekenem tejföllel és lefóliázva néhány órára a hűtőbe teszem pihenni.

 

A chips-hez:

parázsburgonya
édesburgonya
sárgarépa
olívaolaj
néhány szál friss rozmaring

A parázsburgonyát ujjnyi karikákra vágom, hasonlóképpen a sárgarépát és hasonló méretűre az édesburgonyát. Bőven sós vízben félig megfőzöm.

Belezuttyantom egy olívaolajjal kikent tepsibe, megszórom nagyszemű sóval, olajspray-vel befújom, vagy meglocsolom kevés olívaolajjal és lazán rádobok néhány szál rozmaringot. (milyen lett volna ha még el is rendezgetem a zöldeket a fotó kedvéért….?!)

Sütés után majd így fog kinézni, de még nem itt tartunk….

A néhány órával ezelőtt enyhén sózott és l.m. tejfölbe forgatott csirkecombokat átteszem egy tűzálló tálba, betakargatom az edény alján maradt tejföllel, ízesítem néhány zsályalevéllel és megszórom a jó sok reszelt sajt felével. Fóliával letakarva a zöldségekkel együtt a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom.

35-40 perc elteltével eltávolítom a fóliát, megszórom a maradék reszelt sajttal és a sütőt grill fokozatra állítva megpirítom. Ennyi idő alatt és a grill rásegítésével lesznek a zöldségek is roppanós chips állagúak.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top