Sütőtökös muffin

november 10 , 2009 by: Felholany Egyéb

Nem vártam túl sokat ettől a recepttől annak ellenére sem, hogy nagyon szeretem a sült tököt. De ahogy a sütőtökös-zsályás lepény, ez is messze magasan teljesített! Nem értem a kétkedésemet, hiszen ez a recept ráadásul Jamie Oliver-től származik…
Hogy tutira menjek, egy kis csokilencsét is csempésztem bele, illetve mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítettem. A cukor mennyiségét csökkentettem 20 dkg-ról 15 dkg-ra, de még ez is soknak bizonyult. (Ha finom édes a sült tök, szerintem 10 dkg is bőven elég.) Ezektől az apróságoktól eltekintve az eredeti receptet használtam.
A végeredmény egy szaftos, cseppet sem száraz, karácsonyi hangulatú muffin lett.
  • Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 kk. fahéj
1/2 kk. mézeskalács fűszer
csipet só
1/2 marék dió
2 ek. csokilencse vagy darabolt étcsoki
2 tojás
15 dkg barnacukor
20 dkg tökpüré
85 ml olaj
  1. A sütőt előmelegítem 190 fokra, a muffinsütő mélyedéseit kivajazom, vagy papírkapszlikat teszek bele.
  2. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem.
  3. A tojásokat a cukorral fehéredésig (habosra) keverem. Hozzáadom a tökpürét, az olajat és elkeverem a száraz összetevőkkel.
  4. 3/4 részig töltöm a formákat a tésztával és 20-25 perc alatt tűpróbáig (amikor a beleszúrt tűre vagy hurkapálcára már nem ragad a tészta) sütöm.

4 Hozzászólás

  • A sütőtökös muffin nekem is nagy kedvencem! Szintén karácsonyi fűszerekkel… 🙂

  • Nagyon szép szine lett a muffinnak! Nekem is nagy kedvenceim a sütőtökös sütik 🙂

  • Flat Cat!
    Ugye, hogy jót tesz neki ez a fűszer? Megalapozza a karácsonyi hangulatot… 🙂

  • Lúdanyó!
    Olyan színe van, mintha sáfrány lenne benne. És a sütőtök mennyivel olcsóbb… 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum