spenótos-fetás csirkemell

március 24 , 2018 by: Felholany Egyéb

Talán már nem csak álmodozhatunk a tavaszról, hanem megérkezik a valóságban is. Én nagyon szurkolok! 🙂 Meteorológiailag itt van, csak a hőmérsékleti lemaradásokat kell pótolnia. Addig is enni kell, meg enni jó, meg enni élvezet… Mondjuk egy fetás spenóttal töltött csirkemellet, zöldséges-fetás kuszkusz és bulgur salátával? Még csak a kalóriákat sem kell hozzá számolgatni, annyira egészséges és könnyű.

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 1 egész csirkemellfilé (ami ugye 2 db:))
  • 3 maréknyi friss bébispenót
  • 10 dkg fetasajt
  • 1 kis gerezd tört fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, borsikafű
  • csipetnyi pirospaprika

A körethez:

  • 125 g instant kuszkusz + 125 ml forró víz
  • 100 g bulgur + 200 ml forró víz
  • 1/3 kígyóuborka apróbb kockára vágva
  • 1/4 kaliforniai vagy kápia paprika apróbb kockára vágva
  • 5-6 szem koktélparadicsom magja nélkül apróbb kockára vágva
  • 2 szál újhagyma karikázva
  • kis csokor friss koriander- vagy petrezselyemlevél összetépkedve
  • 10-12 levél friss mentalevél apróra vágva
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mézes akácvirág ecet (nálam saját készítésű) vagy mézes almaecet
  • fetasajt a díszítéshez

A friss spenótot olívaolajon a tört fokhagymával megfonnyasztom. Sózom, borsikafűvel szórom és ha kihűlt, hozzámorzsolom a fetát. Az egész csirkemelleket felszúrom, sóval bedörzsölöm kívül-belül és kiskanállal beletöltöm a spenótos tölteléket. Fogpiszkálóval összetűzve jénai tálba fektetem. Meglocsolom kevés olívaolajjal, megszórom borsikafűvel és fóliával letakarva 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm. (A csirkemell nagyságától függően.) Ha elkészült leveszem a fóliát, megszórom a csipetnyi pirospaprikával és fólia nélkül további 5 percig sütöm. A sütőből kivéve tálalásig lefedem.

Amíg a csirkemell sül elkészítem a köretet. A kuszkuszra 125 ml sós, forró vizet, a bulgurra 200 ml sós, forró vizet öntök. A kuszkusz lefedve néhány perc alatt magába szívja a vizet és megdagad. A bulgurt néhány percig állandó kevergetés mellett főzöm, majd letakarva hagyom állni. Összeaprítom a zöldségeket és összekeverem a kuszkusszal és bulgurral. Némi olívaolajjal és édes ecettel meglocsolom, ízlés szerint sózom. Hozzáadom a tépkedett koriandert, a felaprított mentát és tálalásig hűtőbe teszem. Még jobb, ha néhány órával előbb elkészül, jól összeérnek az ízek. Tálaláskor fetasajtot morzsolok rá és a félbevágott csirkemellel tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top