Talán már nem csak álmodozhatunk a tavaszról, hanem megérkezik a valóságban is. Én nagyon szurkolok! 🙂 Meteorológiailag itt van, csak a hőmérsékleti lemaradásokat kell pótolnia. Addig is enni kell, meg enni jó, meg enni élvezet… Mondjuk egy fetás spenóttal töltött csirkemellet, zöldséges-fetás kuszkusz és bulgur salátával? Még csak a kalóriákat sem kell hozzá számolgatni, annyira egészséges és könnyű.
Hozzávalók: (2 személyre)
- 1 egész csirkemellfilé (ami ugye 2 db:))
- 3 maréknyi friss bébispenót
- 10 dkg fetasajt
- 1 kis gerezd tört fokhagyma
- olívaolaj
- só, borsikafű
- csipetnyi pirospaprika
A körethez:
- 125 g instant kuszkusz + 125 ml forró víz
- 100 g bulgur + 200 ml forró víz
- 1/3 kígyóuborka apróbb kockára vágva
- 1/4 kaliforniai vagy kápia paprika apróbb kockára vágva
- 5-6 szem koktélparadicsom magja nélkül apróbb kockára vágva
- 2 szál újhagyma karikázva
- kis csokor friss koriander- vagy petrezselyemlevél összetépkedve
- 10-12 levél friss mentalevél apróra vágva
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mézes akácvirág ecet (nálam saját készítésű) vagy mézes almaecet
- só
- fetasajt a díszítéshez
A friss spenótot olívaolajon a tört fokhagymával megfonnyasztom. Sózom, borsikafűvel szórom és ha kihűlt, hozzámorzsolom a fetát. Az egész csirkemelleket felszúrom, sóval bedörzsölöm kívül-belül és kiskanállal beletöltöm a spenótos tölteléket. Fogpiszkálóval összetűzve jénai tálba fektetem. Meglocsolom kevés olívaolajjal, megszórom borsikafűvel és fóliával letakarva 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm. (A csirkemell nagyságától függően.) Ha elkészült leveszem a fóliát, megszórom a csipetnyi pirospaprikával és fólia nélkül további 5 percig sütöm. A sütőből kivéve tálalásig lefedem.
Amíg a csirkemell sül elkészítem a köretet. A kuszkuszra 125 ml sós, forró vizet, a bulgurra 200 ml sós, forró vizet öntök. A kuszkusz lefedve néhány perc alatt magába szívja a vizet és megdagad. A bulgurt néhány percig állandó kevergetés mellett főzöm, majd letakarva hagyom állni. Összeaprítom a zöldségeket és összekeverem a kuszkusszal és bulgurral. Némi olívaolajjal és édes ecettel meglocsolom, ízlés szerint sózom. Hozzáadom a tépkedett koriandert, a felaprított mentát és tálalásig hűtőbe teszem. Még jobb, ha néhány órával előbb elkészül, jól összeérnek az ízek. Tálaláskor fetasajtot morzsolok rá és a félbevágott csirkemellel tálalom.
0 Hozzászólás