Spárgakrémes tészta

május 13 , 2010 by: Felholany Egyéb

Vannak olyan esték – amikor gasztroblog ide-, vagy oda, nem jut el az étel a fotózásig… Az okok tárháza széleskörű: éhség, türelmetlenség, borús-felhős időjárás, fáradtság, ha nem úgy sikerül valami, vagy ha éppen túl jól sikerül valami. Ez utóbbi esetben a kóstolási fázisban elpárolog a fotózás alanya, mint ahogy ennek a tésztának az első két felvonása is… 🙂
Good Food recept ismét, innen – és ahogyan azt már megszoktam, tökéletesen működő recept. Bár túl sok minden nincs, amit el lehetne rajta rontani… 🙂 Annyi talán, hogy érdemes több tejszínnel készíteni, mert a tészta sokat magába szív.
  • Hozzávalók: (2 személyre)
fél csokor spárga (eredetileg 1 csokor, de ez ugye kinél mennyit jelent…)
2 dl tejszín (eredetileg 1,42 dl)
2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán (nálam Grana Padano van készleten)
25 dkg tagliatelle tészta
  1. A spárgacsúcsokat levágom, félreteszem. A spárga szárát feldarabolom és enyhén sós vízben 4-5 percig főzöm, majd leszűröm.
  2. A fokhagymagerezdeket félbevágva a tejszínbe dobom és lassan felforralom.
  3. A tűzről levéve a fokhagymát eltávolítom, a tejszínhez adom a spárgadarabokat és a parmezánnal együtt botmixerrel krémesítem.
  4. Közben forró vízben kifőzöm a tésztát úgy, hogy a főzési idő utolsó két percében hozzáadom a spárgacsúcsokat is.
  5. Felmelegítem a krémet, összekeverem a leszűrt tésztával, parmezánnal és a spárgacsúcsokkal tálalom.

8 Hozzászólás

  • gusztaaaa… ezt én is beraktam a binderbe a goodfoodon… 🙂 annyi féle spárgás kaja van amit végig kell enni a szezonban… "rémes"

  • Spárga volt ebédre, de most konkrétan összefutott a számban a nyál… Hmmm.
    Egyébként az ebédem sem került posztra, mert az is elfogyott még a megörökítés előtt.
    Jó tudni, hogy más is jár így ;-)))

  • Szuper! Maradt fél csomag spárgám ! 🙂

  • Hű mennyei ötlet. Azt hiszem ki kell próbálnom. Nagyon guszta

  • Lilla,
    nekem most ez lett a kedvenc spárgás étel. Persze csak amíg nem készítek újabbat, mert általában mindig a legutolsó a legkedvesebb… 🙂 Bele kell húznom amíg lehet kapni! :))

  • Morzsa,
    nálam ilyen gyakran előfordul… :))

  • Duende,
    biztosan ízleni fog! 🙂

  • Bianka,
    köszönöm szépen! Nem az én ötletem, de hogy mennyei, abban egyetértünk! ;o)

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum