Rólam

1989-ben közgazdasági érettségivel a zsebemben csak azt tudtam biztosan, hogy mi nem szeretnék lenni: könyvelő, tervező, statisztikus.

Ezért sok más mellett dolgoztam fotósként stúdióban és esküvőkön egyaránt, műszaki rajzolóként, de tanultam néptáncpedagógiát, protokollt és rendezvényszervezést is. Csak a gasztronómia és főzés iránti szenvedélyem volt állandó.

2009-ben hoztam létre gasztroblogomat azon elhatározásból, hogy a barátaimnak sütött/főzött ételek receptjeit ne papírlapokra körmöljem, hanem mindenki számára, mindig elérhetővé tegyem.

Életem számítógépén jó néhány „restart”-ot nyomtam, így történt, hogy 2011. decemberében Olaszországban találtam magam egy olasz séf mellett, ahol végül 2 évig éltem és dolgoztam, majd a megszerzett tudást (is) kamatoztatva további 3 évet töltöttem Ausztriában.

A gasztronómia mellett nagy szerelmem az utazás (tagadhatatlanul legfőképpen Olaszországban szeretek csavarogni), de életem fontos része a tanulás is. Érdekel és foglalkoztat az Ájurvéda, mely segítségével, legfőképpen a gasztronómiai vonalon való alkalmazásával megküzdöttem komoly betegséggel, jelenleg pedig Life Coaching-ot tanulok.

Remélem, hogy új honlapomon, mely már nem csak a gasztronómiáról, de utazási élményeimről, gondolataimról, érzéseimről, tapasztalásaimról és életvezetési tanácsaimról is szól, mindenki talál kedvére való olvasmányt, segítséget, receptet, inspirációt.


Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top