Ricottás pite kakukkfüves-, parmezános morzsával

március 21 , 2010 by: Felholany Egyéb

Ricottát mostanában folyamatosan rejt a hűtőszekrényem. Készült belőle édes is, sós is, főétel is, desszert is. A mandulás ricotta torta receptjével adós vagyok még, de valahogy mindig úgy készült, hogy vagy nem volt elég a fotózáshoz a fény, vagy már nem volt mit fotózni…
Most, hogy végre itt a várva várt tavasz, nem vagyok hajlandó az időt a konyhában tölteni, de mivel enni azért kell, ilyen gyors finomságok készülnek mostanában.
Ez egy átalakított receptem – és persze még az eredeti sem került fel a blogra -, hiszen a fényképezőgépem még mindig négykezes a megrendelt és meg nem érkezett alkatrész miatt.
Sok más mellett jön majd a fűszeres kéregben sült ricotta recept is, addig viszont egy gyors, tavaszi színekben pompázó, leveles tésztával elkészíthető finomság, ami akár vendégváráshoz, borozáshoz is kitűnő alap lehet.

  • Hozzávalók:

25 dkg leveles tészta
25 dkg ricotta
4 dkg parmezán
2 ek. kakukkfű
1 mk. só
bors
chili paprika
koktélparadicsom
olívaolaj

  1. A sütőt előmelegítem 175 fokra.
  2. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom.
  3. Lereszelem a parmezánt, összekeverem a kakukkfű levelekkel, felaprított chilivel, sóval és borssal.
  4. A tésztát ujjnyi vastagon megkenem a ricottával, félbevágott paradicsomot teszek rá majd rászórom a parmezános morzsát. Meglocsolom olívaolajjal.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30-35 perc alatt pirosra sütöm.

11 Hozzászólás

  • Jöhet!:)

  • Kata,
    ha szereted a csípős ízeket… mert chili is van benne bőven, illetve frissen őrölt bors is… :))

  • Élek-halok a chiliért, a borsért, mindenért, ami túrós, paradicsomos, kakukkfüves…ebben minden benne van:) (azért van még ezen felül is néhány dolog, amit nagyon szeretek…)

  • Ez egy nagyon jó recept, hamarosan kipróbálom. Köszi!

  • Gyönyörűséges. Én is kerestem de nem találtam ricottát a hűtőmben, megyek is boltba!!!Kakukkfüvem van…

  • Hú, de megéheztem, kellett nekem erre jönni ebéd előtt. 🙂

  • Kata,
    nos akkor "erősen" ajánlom Neked ezt a pitét…. :))

  • Annyira erős volt a vágyam, hogy már el is fogyott egy adag:) igaz, a fűszereken és a tésztán kívül nem sok köze volt a tiedhez, otthoni készletekből sütöttem, de finom volt.

  • Sofia,
    örülök, hogy tetszik, remélem ízleni is fog! 🙂

  • Andi,
    a sütési időt leszámítva 10 perces finomság! Lehet, hogy már a sütőben van a Tiéd….? :))

  • Ági,
    szívesen küldenék egy szeletkét, de azon nyomban elfogyott… Én a pogácsádért állnék sorba… :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum