Pirított tök kockák kurkumával kókusztejszínben

június 24 , 2017 by: Felholany Egyéb

 

Avagy van élet a rántott tökön túl. Jó kis vega étel, meg belefér egy colitis diétába is. (Nem mellesleg a kurkuma gyulladáscsökkentő hatással is bír.)
Nem vitatom, én is imádom a frissen sült, ropogós rántott tököt, de vannak esetek, amikor ez nálam szóba sem jöhet. Forró nyári melegben, amikor áll a levegő és esély sincs arra, hogy a lakást jól ki lehessen szellőztetni a sütés után, vagy ha diétázom (speciálisan és nem fogyókúrásan, ez utóbbit szerencsére, vagy sajnos, de nem ismerem). Bevált módszer még a töltött tök is, amihez nyári melegben megint mazochista dolog a sütőt beizzítani. Egyébként imádom, jó kis maradékhasznosítás lehet a töltelék tekintetében.
A homokos beach parton pirulva, miközben ropogott a fogam alatt a homok, egy könnyű de ízletes vacsoráról álmodoztam, hát ez lett belőle…
Hozzávalók:
bébitök felkockázva
olívaolaj
1/2-1 tk. kurkuma
1/4 tk. curry por (elhagyható)
kókusztejszín
sok-sok petrezselyem

 

 

A felkockázott zsenge tököt olívaolajban lepirítom. Sózom, megszórom kurkumával, curryvel, jól összeforgatom és a kókusztejszínnel összerottyantom. Jázmin rizzsel, jó sok petrezselyemmel megszórva tálalom.

 

 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Archívum

scroll to top