Parmezános tál – csirkemell, cukkini, padlizsán (GM+LM)

április 24 , 2016 by: Felholany Egyéb kategória

Gluténmentes. 🙂
Laktózmentes. 🙂 (mert a parmezán sajt korából adódóan laktózmentes…)
Könnyű étel.
Gyorsan elkészíthető. 
Roppanós zöldség.
Ropogós kéreg.
Leheletnyi fokhagymával és zöldfűszerekkel.

Hozzávalók:
1 egész csirkemell ( 2 részre vágva) – 1 éjszakára LM tejbe áztatva, fokhagymagerezdekkel
2 kisebb padlizsán
2 zsenge cukkini
reszelt parmezán (jó sok! – kb. 13-15 dkg)
szárított zöldfűszerek (bazsalikom, oregano, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem)
3 gerezd fokhagyma
1 tojás (így jobban ragad rá a sajt, de elhagyható)
só, bors
olívaolaj
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A csirkemelleket szárazra törlöm, sózom, borsozom, megszórom 1-1 teáskanálnyi zöldfűszerrel és pici olívaolajjal meglocsolva sütőzacskóban megsütöm. (kb.35-40 perc)
Közben a cukkinit és a padlizsán felső részét hasábokra vágom. A padlizsán “pocakját” felkarikázom.
A reszelt parmezánt összekeverem 2-3 teáskanálnyi zöldfűszer keverékkel.
A hasábokat felvert tojásba mártom, majd megforgatom a fűszeres sajtban és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.
A padlizsán tallérokat enyhén sózom, elosztom rajtuk a 3 gerezdnyi zúzott fokhagymát, meglocsolom olívaolajjal és megszórom gazdagon reszelt parmezánnal.
A csirkemelleket kiveszem a sütőzacskóból, gazdagon megszórom reszelt parmezánnal és grill fokozaton néhány perc alatt ráolvasztom a sajtot.
A zöldségeket grill fokozaton 15 percig sütöm.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top