paradicsomos-fetás galette glutén- és laktózmentesen

augusztus 06 , 2018 by: Felholany Egyéb

Bűntudat nélküli bűnözés a bikiniszezonban… 😉 Volt egy kosárnyi napérlelte sárga és piros koktélparadicsomom, aminek szebb újjászületést elképzelni sem tudtam volna. Köztudott, hogy rajongok a kenyerekért, péksüteményekért, pitékért, amikről a glutén- és laktózmentes étrend mellett sem kell lemondanom. Nem volt ez mindig így, mert a bolti GM kenyerek hamar kedvemet szegték, a mentes lisztekből pedig nem mindig sikerült ehető terméket varázsolni. Aztán jöttek a Szafi lisztek, amik megkönnyítették mind időben, mind ráfordított energiában az életemet. Ma már bármit elkészítek pillanatok alatt, legyen az kenyér, zsemle, lángos, palacsinta, nokedli, sós- vagy édes piték, piskóta, keksz, stb. A legutóbbi csirkemájas-cukkinis pitém után most ezt a galette-t készítettem.

Hozzávalók a tésztához:

  • 120 g Szafi Reform Paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható liszt
  • 35 g Szafi Reform meleg, folyékony kókuszolaj
  • 140 g meleg víz
  • 1 közepes tojásfehérje

A galette töltelékéhez:

  • 1 (nagy) maréknyi színes koktélparadicsom felkarikázva
  • 2 maréknyi bébispenót
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 15 dkg fetasajt (laktózmentes)
  • kakukkfű
  • sópehely

A sütőt előmelegítem 175 fokra. A tészta hozzávalóit alaposan (csomómentesre, simára) összekeverem és 10 percig pihentetem. Közben megfonnyasztom a spenótot a kókuszolajon (Aki szereti, reszelhet hozzá egy kis gerezd fokhagymát is.) és a feta harmadát felkockázom. A tésztát lisztezett sütőpapíron kinyújtom kerekre, eloszlatom rajta a spenótot, rámorzsolom a fetát, körben kirakom a felkarikázott paradicsomokkal úgy, hogy a tészta szélére körben 2-3 cm sávban nem pakolok semmit, mert ezt a részt visszahajtom a paradicsomra. Megszórom jó sok friss kakukkfűvel és a kockára vágott fetával. A tészta szélét megkenem kókuszolajjal és a sütőpapíron lévő galette-t óvatosan átcsúsztatom egy sütőlapra, majd az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm. Tálalás előtt megszórom sópehellyel.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top