Harmadik nekifutásom gluténmentes pizza terén. Az elsővel ölni lehetett volna, olyan „masszív” lett, a kukában végezte. 🙁 A második variáció rizslisztből – bár elfogyott, de még mindig nem volt méltó arra, hogy felkerüljön a blogra. 😉 Harmadikként NoCarb próbálkozás Mozdulj Anyu! receptje szerint íme, itt olvasható! 🙂
35 éve tartó főzési szenvedélyem és rutinom némi változtatásra késztetett az eredeti receptet illetően, – noha ez az alapanyag még új a konyhámban – ami alapvetően azért tényleg jól működik.
Élvezhető pizza, persze ne kezdjük el összehasonlítani az eredeti fehér lisztes-élesztős változattal, de alterként már tényleg élvezhető és jó ízzel elfogyasztható. Azért nem árt, ha több innivalót készítünk a vacsihoz…;) Sok paleo kenyérreceptet valósítottam már meg a konyhámban és be kell vallanom, hogy nem ízlettek azok, amikhez tojást is kellett használnom. Ez a recept is írja a tojást, de nem volt zavaró a végeredmény ízében.
A tészta azon túl, hogy gluténmentes, szénhidrátmentes is! Természetesen ebbe a feltét, amit ízlés szerint variálhatunk nem tartozik bele…
Én így készítettem:
Hozzávalók: (1 pizzához)
A tésztához:
35 gramm NoCarb rost sütőmix
1 egész tojás
2 mk. sütőpor
só
1 mk. oreganó
1 ek. reszelt parmezán
2 ek. olívaolaj
kb. 1,2 dl langyos víz (szemmértékre érzés alapján adtam, sajnos nem mértem pontosan)
Feltét:
nálam: házi készítésű ketchup
bors
Chilion Jolokia chili
pizza fűszer
Szarvasi laktózmentes mozzarella golyó
Feketerdő sonka
ruccola
A sütőmixet összekeverem a sütőporral, sóval, reszelt parmezánnal és oregánóval. Hozzáadom a felvert tojást, olívaolajat és langyos vizet. Összekeverem a masszát, majd vizes kézzel egy sütőpapírral bélelt pizza sütő tálcára lapogatom. Előmelegített sütőben (az enyém 225 fokig megy…) max. 250 fokon 17-20 percig elősütöm. Ez idő alatt előkészítem a feltét hozzávalóit.
A tésztát a sütőből kivéve megkenem a szósszal, megszórom pizza fűszerkeverékkel és az ízlés szerinti feltétekkel. Addig sütöm, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.
Ruccolával gazdagon megszórva tálalom
0 Hozzászólás