NoCarb sonkás-ruccolás pizza – Glutén és laktózmentesen

május 14 , 2016 by: Felholany Egyéb

 
Harmadik nekifutásom gluténmentes pizza terén. Az elsővel ölni lehetett volna, olyan „masszív” lett, a kukában végezte. 🙁 A második variáció rizslisztből – bár elfogyott, de még mindig nem volt méltó arra, hogy felkerüljön a blogra. 😉 Harmadikként NoCarb próbálkozás Mozdulj Anyu! receptje szerint íme, itt olvasható! 🙂
35 éve tartó főzési szenvedélyem és rutinom némi változtatásra késztetett az eredeti receptet illetően, – noha ez az alapanyag még új a konyhámban – ami alapvetően azért tényleg jól működik. 
Élvezhető pizza, persze ne kezdjük el összehasonlítani az eredeti fehér lisztes-élesztős változattal, de alterként már tényleg élvezhető és jó ízzel elfogyasztható. Azért nem árt, ha több innivalót készítünk a vacsihoz…;) Sok paleo kenyérreceptet valósítottam már meg a konyhámban és be kell vallanom, hogy nem ízlettek azok, amikhez tojást is kellett használnom. Ez a recept is írja a tojást, de nem volt zavaró a végeredmény ízében.
A tészta azon túl, hogy gluténmentes, szénhidrátmentes is! Természetesen ebbe a feltét, amit ízlés szerint variálhatunk nem tartozik bele…
Én így készítettem:
Hozzávalók: (1 pizzához)
A tésztához:
35 gramm NoCarb rost sütőmix
1 egész tojás
2 mk. sütőpor
1 mk. oreganó
1 ek. reszelt parmezán
2 ek. olívaolaj
kb. 1,2 dl langyos víz (szemmértékre érzés alapján adtam, sajnos nem mértem pontosan)
Feltét:
nálam: házi készítésű ketchup
bors
pizza fűszer 
Szarvasi laktózmentes mozzarella golyó
Feketerdő sonka
ruccola
A sütőmixet összekeverem a sütőporral, sóval, reszelt parmezánnal és oregánóval. Hozzáadom a felvert tojást, olívaolajat és langyos vizet. Összekeverem a masszát, majd vizes kézzel egy sütőpapírral bélelt pizza sütő tálcára lapogatom. Előmelegített sütőben (az enyém 225 fokig megy…) max. 250 fokon 17-20 percig elősütöm. Ez idő alatt előkészítem a feltét hozzávalóit.

A tésztát a sütőből kivéve megkenem a szósszal, megszórom pizza fűszerkeverékkel és az ízlés szerinti feltétekkel. Addig sütöm, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.
Ruccolával gazdagon megszórva tálalom

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum