medvehagyma pesto-val pácolt csirke sült retekkel, tejszínes tésztával – tavaszi ízek a tányéron

április 21 , 2018 by: Felholany Egyéb

Mennyire ki voltam már éhezve ezekre a friss ízekre! A medvehagyma volt az első, amit már nagyon vártam, de jön majd a zöldspárga mánia is! 🙂 Pestot nem csak hagyományosan bazsalikomlevélből fenyőmaggal lehet készíteni, de sok más levélből is. Korábban készítettem reteklevélből, petrezselyemből és nem csak fenyőmaggal, de pirított mogyoróval, dióval és bármilyen olajos maggal remek lesz. Mindegyik más ízvilággal bír, remek párosításokat lehet összehozni! A mai medvehagyma levél pirított tökmaggal alakult pesto-vá jó sok reszelt parmezánnal, olívaolajjal és sóval mozsárban, mert én arra esküszöm. Szeretem, ahogy intenzíven felcsapnak az illatok, miközben töröm a hozzávalókat. A pesto egyébként jól záródó kis csavaros üvegben, olívaolajjal felöntve hűtőben 1-2 hétig tárolható. Gyors vacsora egy frissen főtt pennével összeforgatva, de alkalmas csirkehús pácolására is, zöld színét a sütés után is megőrzi. Hozzá néhány szem sütőben vagy grillserpenyőben sült retek, egy könnyű kókusztejszínes tészta és már több mint egy hétköznapi étel.

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 10 db medvehagyma levél kicsit összevágva
  • 4 evőkanálnyi pirított tökmag (1 evőkanálnyit félreteszek a tálaláshoz)
  • 1/2 mk. só
  • olívaolaj
  • 2 evőkanálnyi reszelt parmezán
  • 25 dkg csirkemell csíkokra vágva
  • személyenként 80 g száraztészta (trofie vagy valami apró, csavart)
  • 1,5 dl kókusztejszín
  • 8-10 szem zsenge pirosretek negyedelve
  • olívaolaj
  • 4 db kisebb medvehagyma levél a dekoráláshoz

A medvehagyma leveleket a sóval, tökmaggal mozsárban összetöröm. Hozzáadom a reszelt parmezánt és annyi olívaolajat öntök hozzá, amivel szép krémes állagú lesz. 3 evőkanálnyi mennyiséget összekeverek a csirkemellel és lefedve 1-2 órára a hűtőbe teszem. A tésztát felteszem főni, közben grillserpenyőben pici olívaolajjal és sóval megsütöm a pirosretket. Kevés olívaolaj hozzáadásával serpenyőben megsütöm a húst, addigra elkészül a retek és kifő a tészta is. A leszűrt tésztát visszaöntöm a főzőedénybe és hozzáadom a kókusztejszínt. Összeforgatva. lefedve 1-2 percig hagyom állni. A dekorációhoz forró olajban ropogósra sütöm a medvehagyma leveleket, papírtörlőn leitatom. Tálaláskor a tányérra szedek a tésztából, meglocsolom medvehagyma olajjal, vagy 1-2 csepp medvehagyma pesto-val, ráhalmozom a csirkét, körberakom sült retekkel, megszórom a félretett pirított tökmaggal és megkoronázom a ropogós medvehagyma levéllel.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top