Krémsajttal töltött cukkini virág és egyéb sült nyári zöldségek

június 10 , 2018 by: Felholany Egyéb

Tombol a nyár, minden megtalálható a piacokon, mi csak szemnek, szájnak ingere. Káprázatos színek, illatok, legszívesebben mindenből vennék, annyira nehéz ellenállni. Ma „Pancs”-olni voltam, ez a Gasztroplacc / gasztropiac az egyik kedvencem. Aprócska, hangulatos, családias. Imádom a sajtjait, a csodás kenyereket, irtó finom kencéket, lekvárokat és egyéb üveges finomságokat lehet itt kapni, nem beszélve a bébi méretű zöldségekről és fűszernövényekről. Minden kézműves, bio és megfizethető. Éppen a cukkini virágokat és bébi cukkíniket pakoltam a pultról a kosaramban, mikor mellettem egy hölgy azon sopánkodott, hogy milyen kár ezekért a cukkinikért, hogy ilyen aprón le lettek szedve, azok a virágok meg minek rajta?! – Összenéztünk az eladóval és el sem kezdtük magyarázni, hogy „nem tudja miről marad le”, hiábavaló is lett volna… 😉 Vettem még nagyobb diónyi méretű bébi céklát, friss mángoldot, fürjtojást, áfonyát és fokhagymás-bazsalikomos friss sajtkrémet is.

A cukkiniket nagyon óvatosan megmosom, lecsöpögtetem. A krémsajtot habzsákba vagy erősebb uzsonnás zsákba töltöm, csücskét kivágom, szóval belekanalazom és óvatosan belenyomom a finoman szétnyitott cukkini virágokba. Tálba fektetem, mellé rakom a megmosott bébicéklát, olívaolajjal meglocsolom, Maldon sóval megszórom, parmezánt reszelek rá és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm. Az utolsó percekben grill fokozatot kapcsolok.

Nekem ez főételként is tökéletesen megteszi, de most azért készült mellé még egy kis cukkinis-csirkemelles csiga is. 🙂 Ehhez nagyobb cukkinire van szükség, melyet hosszában vékonyra szeletelek és grill serpenyőben kevés olívaolajon megsütök, hogy könnyebb legyen összegöngyölni a csirkemellel, amit úgy szeletelek, hogy hosszú csíkokat kapjak. Enyhén sózom, minden szelet húsra egy szelet cukkinit fektetek, feltekerem és megtűzöm. Tűzálló tálba teszem, olívaolajjal enyhén meglocsolom, parmezánt reszelek rá és fóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, majd a sütőt grill fokozatra kapcsolva rápirítom a sajtot.

Minden együtt tálalva pedig valahogy így néz ki nálam: 😉

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum