Egyetértek Fördős Zével abban, hogy ez a koviubis tésztasaláta bizony tényleg ütős, meg még finom is! A kovászos uborkával való kapcsolatom alig 3 hetes múltra tekint vissza, így azt nem mondhatom, hogy hűűűű tényleg, így is el lehet készíteni, mert nekem aztán most minden új. De egyébként tényleg! Hát így is el lehet készíteni! Keményen bekezdtem egy koviubi krémlevessel, már harmadik körben készítgetem, ápolgatom az ablakban az „újakat”, lesz még az idén ez vagy az belőlük.
Az eredeti receptet elolvashatjátok a Fördős Zé Magazin nyári számában, az enyém kis változtatással (laktózmentesítve – ami sajnos felülírta a cheddar sajtot, zeller nélkül) az alábbi 2 személyre:
- 20 dkg farfalle tészta
- 4-5 db koviubi
- 5-6 dkg l.m. sajt kockázva
- 1,5 kis pohár l.m. tejföl
- 1,5 kis pohár l.m. natúr joghurt
- kapor
- só
- borsikafű
- főtt fürjtojás
Az al dentére főzött, kihűlt tésztához adom a felkockázott uborkát és sajtot, összekeverem a joghurt és tejföl keverékével, ízesítem sóval, borsikafűvel és kaporral. Jól átforgatva, behűtve tálalom.
Én szeretem, ha a hideg tésztasaláta hűtés után is szaftos, ezért tálalás előtt még egy kis joghurttal vagy tejföllel összeforgatom.
0 Hozzászólás