GM/LM kakaós palacsinta házi bodzabogyó lekvárral és csokiöntettel

április 24 , 2016 by: Felholany Egyéb

Elfeledett kincs a lekváros fiók mélyéről. Egy üveg saját készítésű bodzabogyó lekvár, pilisi bodzabogyóból. Dupla élvezet. 🙂
Ízében remekül passzol a csokis, kakaós édességekhez, ma egy mindenmentes palacsintát álmodtam hozzá. Természetesen glutén- és laktózmentesen, a lekvár cukortartalmát leszámítva nincs benne semmi egyéb hozzáadott cukor. Na jó, 1 tábla étcsoki…. de az elkerülhetetlen volt a csokiöntethez! 😉
 Kell jobb egy ilyen esős-borongós vasárnap délutáni desszertnél?

Hozzávalók: 12 db palacsintához
5 dkg mandulaliszt
2 dkg jó minőségű cukrozatlan kakaópor
3 dkg kókuszreszelék
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
2 egész tojás
GM tej vagy gabonatej (kb. 1,5-2 dl)
0,5 dl szénsavas ásványvíz
A csokiöntethez:
1 tábla jó minőségű mindenmentes étcsoki
6 dkg LM vaj
5 dkg jó minőségű cukrozatlan kakaópor
2 dl LM tejszín vagy kókuszkrém – szobahőmérsékletű!
(ízlés szerint extra édesítő, én nem használtam mert szeretem a keserűcsoki ízét.)

Bodzabogyó- vagy más piros színű savanykás lekvár.

A palacsintatészta hozzávalóit habverővel alaposan összekeverem. A tejet csak fokozatosan adom hozzá és annyit, amitől egy sűrűbb palacsintatésztát kapunk a hagyományosnál. Ha túl híg, mandulaliszttel sűríthetünk rajta. Lényeg, hogy a massza a forró serpenyőben nem folyik, kanállal egyengetjük el.
Mindkét oldalát néhány perc alatt átsütöm.

Forró vízgőz fölött megolvasztom a csokit és a vajat. Ha kész, a gőzről levéve hozzászitálom a kakaóport és simára keverem a tejszínnel vagy kókuszkrémmel.

Tálaláskor egy kanálnyi lekvárt teszek a tányérra, rá egy szelet palacsinta, ismét lekvár, majd palacsinta, lekvár és csokiöntet. 🙂

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum