Genovai pite

június 23 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória


Elméletileg húsvéti pite az alcíme, de mivel nagyon szeretem a spenótot, gyakorlatilag bármikor elkészíthető.
Gyerekkoromban a világból is ki lehetett volna űzni a spenóttal, talán mert cukorral megszórva volt ebéd a menzán…
Azóta felfedeztem sokszínűségét, megtanultam elkészíteni, és a zöldek közül az egyik legnagyobb kedvencem lett.

Hozzávalók:

35 dkg levelestészta
80 dkg spenót (friss)
40 dkg tehéntúró
11 db tojás
parmezán sajt
olívaolaj

őrölt bors
vaj

  1. Felengedés után két részre osztom a tésztát, kinyújtom, majd kibélelek vele egy olajjal megkent 24 cm-es sütőformát.
  2. A spenótot alaposan megmosom, nagyjából összevágom.
  3. Kevés sóval puhára párolom, majd ha kicsit kihűlt, kinyomkodom a levét.
  4. Felverek 4 egész tojást, sózom, borsozom, kb. 4 evőkanál reszelt parmezánt adok hozzá, majd az áttört túrót és a kinyomkodott spenótot.
  5. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  6. A tölteléket a tészta tetejére halmozom, és evőkanállal 6 mélyedést alakítok ki benne.
  7. Minden mélyedésbe teszek egy-egy darabka vajat, beleütök egy-egy tojást, sózom, borsozom, megszórom pici reszelt sajttal.
  8. Befedem a másik rész kinyújtott tésztával, és a széleit jól összenyomkodom.
  9. A tetejét megkenem 1 felvert tojással.
  10. 200 fokon sütöm kb. 1 órán keresztül.

Langyosan vagy hidegen, könnyű fehér borral tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top