Esti Gyors… Tökfőzelék kapros halvagdalttal

május 28 , 2014 by: Felholany Egyéb

Tök kaporral, vagy kapor tökkel? Én nagyon szeretem. Nem tudom ki hogy van vele, nekem sosem elég az a kapormennyiség amit a gyalult tökhöz csomagolni szoktak… De vágott virághoz is kötöttem már csokorba… 🙂
Le sem írom a tökfőzelék receptjét, szerintem mindenkinek van egy jó receptje, de ha valaki kéri, örömmel megosztom az én paleo változatomat.
Amíg a tökfőzelék elkészül, összedobható a halvagdalt is.

 Halvagdalt az alábbiak szerint:

30 dkg harcsafilé
3 szál újhagyma
1 pici fej vagy fél fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 kis csokor kapor
1 nagy csokor petrezselyem
1-2 ek. zsemlemorzsa
só, bors

Kicsit feldarabolom az első három hozzávalót és a fokhagymával együtt aprítógépben megpörgetem. Hozzáadom a tojásokat, zöldfűszereket, sózom, borsozom és ha nagyon lágy hozzákeverek némi zsemlemorzsát. Ha túl kemény a massza akkor még egy tojást…
Serpenyőben kevés olívaolajat forrósítok, vizes kézzel gombócokat formázok a halmasszából, kicsit ellapítom és a serpenyőbe enyhén belenyomva mindkét oldalát 2-2 percig sütöm.

4 Hozzászólás

  • Rita, ez mennyei! Imádon a kapros tököt. Halvagdaltat azonban még sosem csináltam mellé:))

  • Szia Rita,

    engem érdekelne az a paleos tökfőzelék recepted 😉

    Köszi előre is,
    P

  • Szia Petra! Nálam attól lesz paleo egy főzelék, hogy nem készítek hozzá lisztes, tejes, tejfölös habarásokat stb…. hanem a saját anyagával sűrítem be őket egy botmixer segítségével. Kiveszek 2-3 merőkanálnyit, botmixerrel pürésítem és visszaöntöm az alaphoz. Ahogyan én készítem:
    pici olajon, zsiradékon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát. Megszórom 1 mokkáskanálnyi pirospaprikával, rádobom a gyalult tököt, sózom, megszórom sok kaporral és készre főzöm. Amikor a tök már elég puha, kiveszek néhány merőkanálnyit és pürésítem. Paleo változatban tejföl nélkül, sima változatban tejföllel. Semmi varázslat, nem követek paleo étrendet. A tökfőzelék egyébként is viszonylag sűrűre fő, inkább a krémesebb állag eléréséhez jó ez a pürésítés… 🙂

  • Szia Zsuzsa! Esetleg azóta már ki is próbáltad….? 😉 Nekem nagyon bejött! 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top