Esti gyors… Spárgás tészta húsgolyóval

május 14 , 2014 by: Felholany Egyéb kategória

Noha nem vagyok éppen egy nagy húsevő, ilyen hűvös-esős napon mégis jól esik feldobni vele egy egyszerű spárgás tésztát. A hentesem kitűnő nagyon vékony bélbe töltött kolbászkákat készít 3 ízben: hagyományos, bajor és mexikói. Csak kinyomom a húst a bélből, pici golyókat formázok és forró serpenyőben aranypirosra sütöm. Egy ilyen kész hozzávalóval 12 perc alatt elkészül a vacsi.

Hozzávalók:
száraztészta (személyenként 9 dkg)
néhány szál zöldspárga
1 kis doboz zöldfűszeres sajtkrém
1 dl tejszín
darált hús ízlés szerint fűszerezve
medvehagymás só, bors

Miközben kifőzöm a tésztát, megpárolom a spárgákat és pirosra sütöm a húsgolyókat.
A krémsajtot a tejszínnel összeolvasztom, fűszerezem és összekeverem a leszűrt tésztával. A spárgacsúcsokat félreteszem a díszítéshez, a spárga friss középső részét apróra vágva szintén hozzákeverem a tésztához, tálalom és flegmán megszórom a spárgacsúcsokkal, húsgolyókkal, még egy kis sajttal vagy ezzel-azzal… Nem is volt 12 perc… 🙂

2 Hozzászólás

  • Imádom az ilyen negyedórás recepteket- Jamie Olivertől és Felhőlánytól is! :)))

  • nekem meg ez a kedvenc spárga-kombóm. a húsgombóc-spárga-tészta (tejszín nálam de az részletkérdés)
    🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top