Néhány hónapja, kicsit gyengélkedősebb időszakomban találtam egy könyvet: Dale Pinnock – Gyógyító konyha című művét. Megvettem, hazavittem, átlapoztam, feltettem a polcra….és ott is felejtettem. Jó ha talán egy receptet elkészítettem belőle. 🙂 Pedig jó könyv! Most, hogy igazán remekül érzem magam, hirtelen nagyon sok jó receptet találtam benne. Lehet, hogy már azzal is gyógyított, hogy állt a könyvespolcon?! 🙂
Itt-ott kicsit változott a recept, amennyivel kevesebb és másabb volt itthon, annyival kevesebből készült. Vasárnap okán már nem tudok leszaladni a boltba, hogy gyorsan beszerezzek ezt-azt….ami végül is nem tragédia, hiszen így is nagyon finom alapízek lettek és ami a legfontosabb, a két kence 10 perc alatt elkészült! 🙂 Nem csak pitával vagy pirított kenyérszeletekkel finom, de hasábokra vágott zöldségekkel is remek kencék.
Lóbabos-mentás-fetasajtos babkrém (2 adag):
30 dkg lóbabkonzerv (vagy más fehérbab)
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
kis csokor friss menta
7,5 dkg fetasajt
só, bors
A babot, mentát és az olajat botmixerrel pürésítem. Sózom, borsozom és óvatosan belekeverem az apróra morzsolt feta darabokat (ha van otthon…)
Paprikás fehérbabkrém (2-4 adag):
40 dkg cannellini babkonzerv
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 közepes kápia vagy kaliforniai paprika kockára vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
só, bors
1 evőkanálnyi bab kivételével minden hozzávalót pürésítek, ízlés szerint sózom, borsozom és belekeverem a maradék babszemeket is.
0 Hozzászólás