Semmi csavar, semmi trükk. A maga egyszerűségében egy sós palacsinta.
Mostanában úgy alakult az időbeosztásom, hogy kitolódott az ebédidőm 14-15 óra közöttre amikor már nem csak az az érzés kerülget, hogy „hát tudnék valamit enni”, mindinkább az „egy lovat is meg tudnék enni” óhaj. Ilyenkor csak valami nagyon gyorsan elkészíthető ebéd jöhet szóba. Mint például ez… 🙂
Tökéletes kiegészítője mind színben, mind ízben egy Almás-cékla chutney Manyimama konyhájából.
Hozzávalók:
az átlagosnál kicsit sűrűbbre bekevert palacsintatészta
(én fehérliszt-csicseriborsó liszt keveréket használtam 1:1 arányban)
apróra vágott snidling
egyéb zöldfűszerek ízlés és lehetőség szerint
egy doboznyi zsenge bébikukorica (amíg nincs friss…)
só, bors
Egy kisebb merőkanálnyi tésztát kanalazok a teflonserpenyőbe és a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Akár egy gyümölcsös/zöldséges chutney-val, akár egy zöldfűszeres tejföllel vagy joghurttal tálaljuk, 15 percen belül asztalon van az igazán laktató finomság.
0 Hozzászólás