könyvek. szerelem. szeretem.

október 23 , 2017 by: Felholany

Szenvedélyesen imádom a könyveket és mióta tudok, szeretek olvasni. Harmadikos koromban, mikor eltörtem a jobb könyökömet uszodába menet rohanva (azért az edzésre még elmentem, de már úszni nem tudtam), másnap a gipszelés után kaptam egy fájdalomcsillapító könyvet. Mert hogy csak azzal lehetett rám és a fájdalmamra hatni. Ez aztán az évek folyamán egyfajta szokás vagy módszer lett, hogyha valami bánatom volt, vagy valami fájt, én többnyire nem a gyógyszertárban vettem magamnak fájdalomcsillapítót, hanem a könyvesboltban. Kölcsön is kaptam, kölcsön is adtam, volt amit vissza is kaptam, volt amit nem. Ezt ritkán vettem zokon, inkább azzal magyaráztam, hogy olyan hatással volt az olvasójára, hogy neki nagyobb szüksége volt rá, mint nekem. 😉 Vándoroltak a könyvek, jöttek is, mentek is. Fontos könyvek engem is mindig megtaláltak, térdműtét utáni lábadozásra kölcsönkapott könyvből ma már saját lett (visszaadtam és vásároltam magamnak egy példányt), sőt az írónő teljes magyarul megjelent sorozata figyel a polcon és ebből a könyvből kiindulva szerettem bele Olaszországba, Toszkánába, melyet azóta már sikeresen és többszörösen be is jártam. Imádtam, mert miután a könyveit egymás után többször is kiolvastam, mindig találtam benne olyan részt, ami első/második olvasásra elkerülte a figyelmemet. Az pedig egyenesen lenyűgözött, hogy miután a könyvéből tökéletesen megismertem a várost, az a valóságban is megállta a helyét. Minden pontosan ott volt, ahogy azt a könyvében leírta.

A könyvek iránti szenvedélyem nem hogy csitult volna, egyre inkább erősödik és nem tudok elmenni tétlenül olyan helyzetek mellett, mikor könyveket látok kidobásra ítélve. Szerencsére nem csak én találom meg ezeket a könyveket, hanem ezek a könyvek is megtalálnak engem. Nem az első eset, hogy könyveket fogadok örökbe. Hagyatékból. Porosan. Kopottan. Személyre szóló töltőtollal írt bejegyzésekkel. Dátumokkal. Amennyire követni tudom a gyűjteményemet, a legrégebbiek az 1900-as évek elejéről származnak. Imádom őket egytől egyig. Az sem érdekel, hogy lassan azon kell gondolkozzak, hogy még egy-két ilyen akció és nagyobb lakásra lesz szükségünk. 🙂

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum