hivatalosan is tavasz van! hétvégi programajánló és húsvéti recept előzetes

március 22 , 2019 by: Felholany

A tegnapi nappal végre hivatalosan is beléptünk a tavasz bűvkörébe, amit valljuk be, már mindenki nagyon várt. Az idő is jobb lett/lesz, úgyhogy nincs kifogás, irány a szabadba, kertbe, parkba, erdőbe, bárhová, csak ki a D vitaminban gazdag napsütésre! A gyümölcsfák virágzásba borultak, jönnek a méhecskék, rügyeznek a fák az erdőben, indulnak a tavaszi fesztiválok a kényeztetésünkre. Gasztronómiai program szempontjából nem túl gazdag ez a hétvége, de nem is kell, hogy feltétlenül mindig erről szóljon. Ha valaki mégis égető kedvet érez, hogy a konyhában töltse a hétvégéjét, annak az olvasóim által 3 legnézettebb / legkeresettebb receptemet ajánlom, melyek a Húsvét jegyében készültek. Előtte azonban két budapesti programajánló:

Tokaji Március Nagykóstoló

A te szívedet is megmelengeti leghíresebb szőlővidékünk gondolata? Nem csoda: egyediségét és nemzetközi ismertségét kiváló természeti adottságai, szőlőfajtái, aszú borai és hagyományai szavatolják. Március 23.-án (szombat) 14 órától a Corinthia Hotel Budapest ad otthont a Tokaji Március Nagykóstoló rendezvénynek, ami az év legnívósabb tokaji borkóstolója közel 60 borászat és 150 tokaji bor kínálatával, ahol lesznek többek között ingyenes előadások, de mesterkurzusok is. Jegyek elővételben (is) vásárolhatók. Bővebben a képre kattintva olvashattok.

 

Nyulak és írók – Séta a Margitszigeten címmel kerül megrendezésre az a program, mely során Szegő János (a séta vezetője) végigvezet bennünket a Margitszigeten és annak irodalmi-kulturális emlékezetén, így érintjük Arany János tölgyeit, Krúdy és Molnár Ferenc szállodáját és megkeressük azt is, hol találkozhatott Nádas Péter Párhuzamos történetek című regényének hőse egy kóbor kutyával.

A Margitsziget Pest és Buda között a város közepén igazi kulturális sziget is, amely a középkortól napjainkig évgyűrű-szerűen rétegekben őrzi emlékeit.

„Margitsziget. A keskeny parkban, hol jobbra is, balra is láthatja felcsillanni olykor a Dunát, a mulandóság folyamát, a szinte már túlságosan szép virágágyak között, az alsó és a felső vendéglők között, itt szoktunk gyermekek lenni és itt szoktunk megöregedni.” (Szerb Antal)

Találkozó a Margit híd – Margitszigeti bejárójánál, a 26-os busz megállójában 2019. március 23.-án (szombaton) 15 órakor. A program ára: 4.500,-Ft, nyugdíjasoknak: 3.900,-Ft.

Bár Húsvét még csak egy hónap múlva lesz, már sokan keresgélitek a blogomon a húsvéti recepteket. Csokorba szedtem Nektek a kedvenceimet, a képekre kattintva eljuttok a receptekig. Jó ötletelést és szép hétvégét kívánok mindenkinek! 🙂

Töltött pizzagolyó torta

Színes húsvéti tojásos vagdalt

Cukkinivel, mozzarellával töltött kenyér ropogós bacon kockával

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top