helló tavasz! helló március! – hétvégi programajánló

március 01 , 2019 by: Felholany

A várva várt tavasz megérkezett! Hivatalosan is és érzésben is: süt a nap, csicseregnek a madarak, színpompás tulipánokat lehet kapni és elcsomagolásra várnak a télikabátok és csizmák is. Több kedvünk van színesebben öltözködni, szabadtéri programokat szervezni, harsogóan üde zöldségekből tavaszi finomságokat varázsolni az asztalunkra, vagy éppen a piknikkosárba. Csodás dolog a tél után ébredező erdőben sétálni, kirándulni nagyokat, majd utána benevezni egy csokoládé kóstolóra. Aki nem ismerné, annak elárulom, hogy Budapesten a XVI. kerületben van egy Csokoládé Múzeum, ahol szombaton és vasárnap 17 órától Fejedelmi Csokoládé Kóstoló Túrákat szerveznek, valamint szombaton 9:30-tól gyermekekkel Páros csokoládé építő program is lesz, ahol most csokoládé képeslap tervezésében ügyeskedhetnek a gyerkőcök, illetve az otthoni gyakorláshoz kreatív építő játékot is hazavihetnek. (Jegyet érdemes elővételben vásárolni a nagy érdeklődésre való tekintettel!) Részletek a Csokoládé Múzeum honlapján olvashatóak: http://www.csokolade-muzeum.hu/

Tervezett séta lesz szombaton 14:00 órától a Várkert Bazárban, ahol megismerhetjük a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, a Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület olyan részei is bejárhatóak, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatóak. (Erre a rendezvényre is ajánlatos elővételben megvásárolni a jegyet.) Bővebb információt itt olvashattok: https://varkertbazar.hu/

A hétvégén kerül megrendezésre a 10. Konyhakiállítás! Aki új konyhát tervez magának, feltétlenül látogasson ki, mert ha mással nem, de ötletekkel biztosan gazdagabban tér haza. Nem csak bútorok, de kisgépek, nagygépek, illetve konyhafelszerelési termékek is csábítanak. A jubileumi 10. kiállításon olyan világszínvonalú ötletekkel, újdonságokkal és termékekkel is találkozhatunk, melyekkel előtte még soha. Nekem például a beépített húsérlelő hűtőszekrény, vagy az olaj nélküli forró levegővel való sütés ötlete nagyon tetszik! A nagyszínpadon neves sztárséfek és gasztrobloggerek bemutatói szórakoztatják a közönséget, így ha valaki csak némi kulináris élményre és kóstolgatásra vágyna, annak is ajánlom a rendezvényt, mely március 1-3 között a Budapest Arénában kerül megrendezésre. Részletek az Aréna honlapján: https://www.budapestarena.hu/program/konyhakiallitas-2019

Azoknak pedig, akik kicsit a konyhában is tevékenykednének, az alábbi finomságokat ajánlom. Receptért klikk a képekre! 🙂

Medvehagyma mánia. Pesto. Penne. Parmezán.

Fahéjas-fűszeres hússal töltött gomba

Pisztráng mogyorós-bazsalikom pesto-val

Cukkinis-sárgarépás tócsni gluténmentesen

Panna cotta tonkababbal (vagy vaníliával)

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top