helló március! szép hétvégét mindenkinek!

március 02 , 2018 by: Felholany

Ti mit csináltok az első márciusi hétvégén? Nekem elég sok pótolnivalóm van írás terén is, tervezek néhány új blogposztot. Meg persze jó lenne végre a friss levegőn is lenni, ha kicsit alábbhagyna ez a sarkvidéki hideg, mert bevallom nem vagyunk barátok… Amíg a Dolomitokban éltem más volt a helyzet, meg Ausztriában is, ott tudtam élvezni, leszámítva amikor naponta négyszer-ötször a hó alól kellett kiásnom az autót, hogy munkába menjek. De ennek ellenére is szerettem. 🙂 Ha Ti mégis a szoba és a kávé melegét élveznétek a hétvégén, ajánlok néhány olvasnivalót hozzá:

Mit tehetünk azért, hogy eredményesebbek legyenek a napjaink, hogy hatékonyabbak legyünk? Dr. Németh Mariann életmód-navigátor segít nekünk ebben. 

Bár még kicsit arrébb van a strandszezon, de érdemes már most gondolni arra, hogyan szabaduljunk meg a télen felszedett plusz kilóinktól. Mariann alábbi Diéta-kritika I. és Diéta-kritika II. című írásait ajánlom szívből mindenkinek, aki kipróbált már néhány verziót, de valahogy mégsem volt az igazi, vagy azoknak, akik nem tudják merre is induljanak el.

Ha belefér a diétába egy frissen sült kenyér, legyen az akár gluténmentes, receptet itt olvashattok hozzá. Dagasztás nélkül készül (DNK), tényleg nem igényel túl sok szakértelmet, de a végeredmény káprázatosan ropogós héjú kenyér lesz.

Egészséges édességre is van alternatívám, liszt és hozzáadott cukor nélkül készítem ezt a lélekemelő csokitortát. Imádom amikor édes sütiillattal telik meg a lakás. 🙂

Bevallom, hogy idén karácsonyra is kaptam néhány “alkalmi” bögrét, ami valahogy nem illik teljesen a kollekciómba, túl csicsás, túl nagy, stb… Kézügyesség terén nem kényeztetett a sors túlzottan, de az alábbi tavaszi kaspókat még talán én is el tudom készíteni. DIY! 🙂

Tavaszról jut eszembe, ilyenkor nálam már mindig van valamilyen tavaszi virág a nappali asztalán. Segít átvészelni a szürke és fagyos napokat, jókedvem lesz tőle. Kényeztessétek magatokat Ti is egy csokornyi tulipánnal, vagy hagyjátok, hogy kényeztetve legyetek! 😉 Halkan jegyzem meg, hogy nekem a fehér tulipán a kedvencem! 🙂

 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top