3 éve indítottam útjára egy baráti programot, ami akkor még úgy hangzott, hogy: „Együk körbe a Balatont!”. Aztán menet közben „leakadtunk” a Balaton-felvidéken. 🙂 Fel nem adtuk, egyszer biztosan eljutunk a déli partra is, hiszen számtalan jobbnál-jobb éttermet, gasztrokocsmát tűztünk fel a térképünkre. 🙂 Most még északon maradunk és visszatértünk egy olyan helyre, ahol már tavaly nyáron is nagyon jót ettünk. Ez pedig a Fészek Étterem Zánkán. Akkor a hátsó teraszon, ahol élőzene is szólt a vacsora mellé, többségében helyi, de mindenképpen hazai alapanyagokból, finom ételek és balatoni borok társaságában. Jól emlékszem, hogy csirkés garganelli tésztát ettem ami olyan nagy adag volt, hogy nem bírtam el vele. A tészta al dente, a szósz ízletes, sem nem kevés, sem nem túlzásba vitt mennyiség, éppen annyi, ami krémesen tartotta a tésztámat és a csirkehús sem hiányzott belőle. Elegáns tálalás, gyors szervíz és kedves pincérek. Augusztus lévén nagy volt a forgalom, de hála a nagy hátsó terasznak, jutott nekünk is asztal. Ritka, hogy nem fotózok le egy finom ételt amit eszek, de időnként megesik, így fotóval ezt most nem tudom alátámasztani…
(Fotó: kutyabarat.hu)
A hely kutyabarát, szívesen látják a négylábú kedvenceket is! 🙂 A Fészek szlogenje:
„Ha jól akarsz lakni, akkor nálunk a helyed, a Balaton északi partján, Zánkán! Hitünk szerint a Fészek –Étel és Hotel- csak olyan szolgáltatásokat kínál, amik a valódi minőséget helyezik előtérbe – kizárólag megfizethető árakon. Nekünk igazán fontosak az apró részletek, azok fűszerezik meg azt az időt, amit vendégeink nálunk töltenek, legyen szó néhány óráról vagy akár napokról. Ezért is várjuk a gasztronómia szerelmeseit vagy szállóvendégeinket a filozófiánknak leginkább megfelelő két szóval: ízzel, lélekkel! Na meg persze konyhánk specialitásával, egy jó Zánkai Kétkezessel!”
Egyszóval itt nem csak finomságokat ehetünk, de meg is szállhatunk a Balaton partjától 30 méternyire új és modern szobákban.
Most futtában álltunk meg egy gyors és késői ebédre. A hűvös március végi időjárás ellenére már kinyitottak – szerencsénkre! Ez volt a Húsvéti étlap:
Izgalmasan hangzott a spenót főzelék tükörtojással, meg a kecskesajt is kedvemre való, ezért a meglepetés erejével egy óriási bécsit rendeltem. Nincs rá magyarázat, ha csak az nem, hogy aznap már közel 8 km túra volt a lábamban, így a farkaséhség legyőzött minden egyebet. 🙂 Az óriás bécsi (köret nélkül) pedig engem győzött le, mert szégyenszemre, de szokásomhoz híven nem bírtam vele maradéktalanul megbirkózni. 😉
Nyáron sokkal gazdagabb az étlap, adódik ez abból, hogy alapvetően ők is a szezonális ételeket részesítik előnyben. Nagy plusz pont! 🙂
8251 Zánka, Vérkuti út 2., Telefon: +36 30 321 9429, hotel@feszek.hu; info@feszek.hu
Az étterem március 14-től november 4-ig folyamatosan nyitva van.
0 Hozzászólás