Cukkínivel, mozzarellával töltött kenyér ropogós bacon kockával

április 23 , 2017 by: Felholany Egyéb

Elvesztem Olaszország “bugyraiban”, mind utazásilag, mind gasztronómiailag. Gyanítom, hogy annak idején a gólya GPS berendezése elromolhatott, ezért landoltunk egy másik országban. Nem mintha itt nem érezném jól magam, sőt! De igazán feltöltődni mégiscsak ott tudok. Imádom a dallamos nyelvet, imádom, ahogy az olaszok tudnak élni, szeretni és enni. LA DOLCE VITA. Itt nem (csak) az édességekre gondolok, mert engem igazából más vonz. Nem vagyok oda a tengeri herkentyűkért, de még csak a halat sem szeretem különösen. Az édességeket is inkább vizuálisan élvezem, a kenyerek felé vonzódom. Ahogy Gombóc Artúr mondaná: kerek, szögletes, háromszög alakú, üres vagy sima…. nekem mindegy. Csak tészta legyen. 
Legutóbbi kalandozásomon Rómában részint mérhetetlen vonzódásból, részint a “Spártai” diétám keretein belül maradva a tésztákat választottam. Pizza és töltött kenyerek minden mennyiségben. Ebédre és vacsorára. Vagy csak úgy nasinak. (Nem, ilyenkor nem gondolok a kalóriákra és a kilókra!) Itthon realizáltam, hogy például az olasz fagyi egy az egyben ki is maradt. (Azért ez nagy hiba.) Pizzából viszont jobbnál-jobbakat sikerült ennem, bár ami azt illeti, az igazi Nápolyban vár majd rám, de nem panaszkodom.:)
Egy kenyérmentes hét után ma feladtam a küzdelmet és egyik nagy kedvencemet készítettem el, a cukkinivel, mozzarellával és bacon-nel töltött, csavart kenyeret. 
Hozzávalók:
350 g liszt
3 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál olívaolaj
120 ml víz
só (bőven)
120 ml tej
1 tk. cukor
1/2 csomag szárított élesztő
1 cukkini
1 csomag mozzarella
kockázott bacon
‘/2 fej (kicsi)  salotta hagyma
pici olívaolaj a cukkini párolásához
A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot, szárított élesztőt és hagyom felfutni.
A liszthez adom a reszelt parmezánt, olívaolajat, sót, vizet és hozzádagasztom a felfuttatott élesztőt. Robotgéppel legalább 10 percen át dagasztom. Meleg helyen 2 órán át hagyom kelni.
A bacon kockákat száraz serpenyőben picit megpirítom és félreteszem hűlni. Pici olívaolajat öntök a serpenyőbe, üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a vékonyra szeletelt cukkinit és megpárolom. Hagyom hűlni.
Lisztezett deszkán a tésztát kb. 27×30 méretűre nyújtom. Ráfektetem a hagymás cukkini szeleteket, rátépkedem a mozzarellát, megszórom a sült bacon kockákkal és óvatosan feltekerem. 

A tésztacsíkot néhányszor óvatosan megcsavarom, koszorút formázok belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. A tetejét kirakom nyers cukkini szeletekkel, megszórom nyers bacon kockákkal, durva sóval hintem és további 30 percig hagyom pihenni, kelni.

200 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt pirosra sütöm.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top