cukkinis-sárgarépás tócsni gluténmentesen

július 14 , 2018 by: Felholany Egyéb

Napok óta tervezem a tócsnit, de szerettem volna kicsit könnyedebbre, nyáriasabbra készíteni. Fontos volt a gluténmentesség és az olajban való sütés is ki volt zárva. Nem akartam megölni a sütéssel a zöldségek vitamintartalmát, pláne, hogy a rostszegénység is napirenden van az étkezésemben, így nagyon kevés a megengedett napi gyümölcsfogyasztásom, vitaminbevitelem. Tavalyi konyhai beszerzésem volt az kis gép, amelyik spagettit vág bármilyen kedvemre való zöldségből, amit szeretek azért, mert vicces, meg szeretek azért, mert a répa, cukkini reszelésével nem fröcskölöm tele a konyhát. Ráadásul a növények nedvességtartalma sem vész el, amitől sütés után is roppanós állagú marad. Egyetlen tanulsága marad a mai főzésnek: legközelebb nagyobb mennyiséget kell belőle készíteni, mert úgy csúszik egyik darab a másik után, hogy követni sem lehet… 😉

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 tojás
  • 3-4 evőkanálnyi Szafi reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (GM)
  • 1/2 tk. himalaya só

A cukkinit és a sárgarépát lereszelem. (Ha nem ilyen spagetti formára mint most, akkor nagyobb lyukú reszelővel.) Egy tálban felverem a tojásokat, összeforgatom a zöldségekkel, sózom és a lisztet kanalanként adagolva hozzá, alaposan összeforgatom és hagyom állni 10 percig. 1  adagos/mini teflon serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütöm. Süthetjük nagyobb serpenyőben (meg kell fordítani, hogy mindkét oldala átsüljön), vagy piteformában sütőben is. További fűszerezése egyedi ízlés szerint.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top