csirkés-cukkinis pite fürjtojással

június 25 , 2018 by: Felholany Egyéb

Elnézést kérek a strandolni vágyóktól, de ez az időjárás most rendelésre érkezett és bár kicsit sem nevezhető június végéhez méltónak, nekem kedvez. Meg mindenkinek, aki nem olyan mazochista, hogy 40 fokban kapcsolja be a sütőt… 😉 Maradékokból is összeállítható és 30 perc alatt elkészül + a sütési idő.

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • 2 db bébi cukkini
  • 1 szál újhagyma karikára vágva
  • 1 csomag levelestészta
  • 6-8 szem negyedelt koktélparadicsom
  • 1-2 marék rukkola
  • 4 tojás
  • 1 dl tejszín
  • frissen reszelt parmezán
  • só, bors(ikafű), olívaolaj

A bébicukkinikből zöldséghámozóval vékony szeleteket vágok és félreteszem. A belső maradékot apróbb kockára vágom. A sütőt előmelegítem 180 fokra, közben a karikára vágott újhagymát olívaolajon megfonnyasztom és hozzáadom az apróbb csíkokra/kockára vágott csirkemellet, melyet fehéredésig pirítok. Sózom, megszórom borsikafűvel és hozzáadom a kockára vágott maradék cukkinit. Készre sütöm. A kinyújtott levelestésztát belesimítom a piteformába, a kilógó széleket levágom, majd sütőpapírt és egy kisebb sütőformát téve a közepére, 5-6 percig “vakon” sütöm. Közben felverem a tojásokat a tejszínnel, 2 evőkanálnyi parmezánt is reszelek bele. A tésztát kiveszem a sütőből, ráöntöm a csirkés-cukkinis keveréket, megszórom fél maréknyi rukkolával és ráöntöm a tojásos-tejszínes keveréket. A tetejét kirakom a negyedekre vágott paradicsommal és az óvatosan összegöngyölt cukkini csíkokkal. Megszórom rukkolával, parmezánt reszelek rá és 30-35 perc alatt majd’ készre sütöm. 35 perc után kiveszem a pitét a sütőből, beleütöm a közepébe a fürjtojásokat, gazdagon megszórom reszelt parmezánnal és a sütő grill fokozata alatt további 4 percig sütöm. Ez az idő elég ahhoz, hogy a tojás is jó legyen a ropogós parmezán kéreg alatt.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top