csirkemájas-cukkinis pite glutén- és laktózmentesen

július 19 , 2018 by: Felholany Egyéb

Ha vasárnap, akkor pitenap. 😉 Ez az az étel, ami tökéletes melegen/langyosan is éppúgy mint hidegen. Megúszós másnapokon, illetve amikor ilyent tervezek főzés szempontjából, tökéletes egy maradék szelet egy kis salátával. Bevált receptem van a tészta elkészítéséhez, most viszont glutén- és laktózmentes variációban készült Szafi reform paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható lisztkeverékével, amit sós ételekhez álmodott meg. Mivel ezt a lisztet még nem ismertem, a tésztán lévő útmutatás alapján készítettem el, szerintem a képek magukért beszélnek. Tökéletes állagú, nagyon jól nyújtható, nem ragacsos, nem száraz és másnap, hidegen is finom. 🙂

Hozzávalók a tésztához:

  • 120 g Szafi Reform Paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható liszt
  • 35 g Szafi Reform meleg, folyékony kókuszolaj
  • 140 g meleg víz
  • 1 közepes tojásfehérje (a sárgája jó lesz a töltelékbe!)

A pite töltelékéhez:

  • 1 kisebb cukkini
  • 30 dkg csirkemáj kókuszolajon sóval és borsikafűvel lesütve
  • 1 kis marék rukkola
  • 2 egész tojás és a tésztából megmaradt sárgája felverve
  • 1 dl laktózmentes tejszín vagy növényi tejszín
  • 4-5 evőkanálnyi reszelt parmezán

A sütőt előmelegítem 175 fokra. A tészta hozzávalóit alaposan (csomómentesre, simára) összekeverem, 10 percig pihentetem. Közben lesütöm a csirkemájat és felaprítom a nyers cukkinit. A tésztát lisztezett felületen kinyújtom a forma méretére, óvatosan beleteszem a formába, az alját megszurkálom villával, majd vakon sütöm 10 percig az előmelegített sütőben. (Vakon sütés: a tésztára sütőpapírt teszek, amire nehezékként rizst, babot, vagy egy másik kerámia sütőformát.) A sütőből kivéve a tésztára halmozom a csirkemájat, cukkinit, megszórom a rukkolával és felöntöm a tojásos tejszín keverékével, amibe belekeverem a reszelt sajt 1/3-át. A tetejét megszórom a maradék sajttal és 45-50 perc alatt aranyszínűre sütöm.

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top