A tempura gyakorlatilag egy légies palacsinta tésztába mártott és forró olajban kisütött ételt jelent, ami lehet akár hús, de akár zöldség is. A tészta alapja jéghideg víz és keményítő, meg persze még néhány egyéb hozzávaló és már mártogathatjuk is bele az előkészített zöldségeket, fűszernövény leveleket, húsokat. Személyes nagy kedvencem a zsályalevél tempura, a ropogós bunda […]
zsálya
Pirított sárgarépa spagetti csirke és zsályalevél tempurával
június 08 , 2020by Felholany
Zsályás-sonkás-feta sajtos cipó
április 28 , 2020by Felholany
A mostani időszakban sokat ér minden kenyér recept – pláne, ha élesztő sem kell hozzá -, bár ez kicsit sem mai. Ez a hagyományos, élesztő nélküli kenyérféle Ausztráliából származik, melyet régen a tábortűz hamujában sütöttek. Ma kicsit felturbózva, zsályával, pirított sonkával és feta sajttal készítettem el röpke 45 perc alatt és még tábortűz sem kellett […]
Néhány napos főtt krumpli diéta után talán ütősnek tűnik ez a recept, pedig inkább csak színes mint fűszeres. Nem mentem messzebb az alapoktól, ami: burgonya, édesburgonya, sárgarépa. Csirkemell helyett most combi, az extra vonulatot, amitől pedig luxus hétvégi ebéddé lett, azt a tejföl és jó sok reszelt sajt képviseli, természetesen laktózmentes kivitelben. Nyilván én is […]
Sült zsályalevelek
október 31 , 2016by Felholany
Mindenféle friss fűszernövény levelet nagyon szeretek. Nem tudnék különbséget tenni egyik és másik között, mindegyik máshol és másképpen állja meg a helyét. A koriandert a keleti és indiai ételeknél szeretem, a rozmaringot a sülteknél, a kakukkfüvet általában friss gombával párosítom, a bazsalikom az olasz ételek nélkülözhetetlen kiegészítője, mint ahogy a zsályalevelek vajban sütve szintén az […]
Legutóbbi hozzászólások