zöldség

Még a tavasszal leptem meg magamat ezzel a spéci konyhai kütyüvel, amelyik zöldségekből képes nekem spagettit, vagy spirált „gyártani”, a harmadik kés pedig zöldség chips-hez szeleteli hajszálvékonyra az alapanyagot. Korábban nem volt olyan reszelőm, ami kellő vékonyságúra gyalulta volna a zöldségeket, mert vagy az ujjam bánta, vagy nem olyan volt amilyent szerettem volna. Remek zöldség […]

Néhány napos főtt krumpli diéta után talán ütősnek tűnik ez a recept, pedig inkább csak színes mint fűszeres. Nem mentem messzebb az alapoktól, ami: burgonya, édesburgonya, sárgarépa. Csirkemell helyett most combi, az extra vonulatot, amitől pedig luxus hétvégi ebéddé lett, azt a tejföl és jó sok reszelt sajt képviseli, természetesen laktózmentes kivitelben. Nyilván én is […]

  Avagy van élet a rántott tökön túl. Jó kis vega étel, meg belefér egy colitis diétába is. (Nem mellesleg a kurkuma gyulladáscsökkentő hatással is bír.) Nem vitatom, én is imádom a frissen sült, ropogós rántott tököt, de vannak esetek, amikor ez nálam szóba sem jöhet. Forró nyári melegben, amikor áll a levegő és esély […]

Idei spárgák utolsó előtti spárgás receptje. Tudom, nem vagyok ezzel egyedül, aki így imádja ezt a szépséges zöld (vagy fehér, de én az elsőre esküszöm) színű finomságot és mivel a szezon elejéről lemaradtam, belehúzok most így a végére. Eredetileg a spárgafejeket szerettem volna belegyömöszölni a gömbcukkinimbe, de mint a kép is bizonyítja, ezt nem sikerült. […]

Mondhatnám, hogy azért nem vásároltam a hétvégére szinte semmit, mert már a nyaralásra gyűjtök… Igazából ez nem is hangzik olyan rosszul. Nem, nem diétázom és nem tettem ez irányú újévi fogadalmat sem. Nem kezdtem új életet sem, tökéletesen jó nekem a régi! Mindennek értelme volt amit tettem (vagy legalábbis akkor úgy gondoltam amikor azt tettem), […]

Tél van. Hideg van. Kemény hideg van. Bár 5 évig kemény télben, hidegben, fagyban és hóban gazdag vidéken éltem, megszokni nem tudtam. Sőt! A forró tea, forralt bor és forró levesek sem vigasztalnak túlságosan, bár a hatékonyságukat nem vitatom, nálam valahogy a színek játszanak eredményesen a téli hideg ellen. Próbálok minél több napsütést bezsákolni, ablakon […]

Bármennyire is szeretek főzni, időnként nekem sincs kedvem túlbonyolítani a dolgokat. Hét közben esténként nem állok neki husit szuvidálni és bonyolultabb recepteket elkészíteni sem. (Bár tehetném!) Ilyenkor megelégszem valami olyannal ami csak pár perces előkészítést igényel és amíg „befejezi” önmagát, marad idő egy kis porszívózásra, vagy egy pár oldal elolvasására az éppen soros könyvből. Nekem […]

Gluténmentes. 🙂 Laktózmentes. 🙂 (mert a parmezán sajt korából adódóan laktózmentes…) Könnyű étel. Gyorsan elkészíthető.  Roppanós zöldség. Ropogós kéreg. Leheletnyi fokhagymával és zöldfűszerekkel. Hozzávalók: 1 egész csirkemell ( 2 részre vágva) – 1 éjszakára LM tejbe áztatva, fokhagymagerezdekkel 2 kisebb padlizsán 2 zsenge cukkini reszelt parmezán (jó sok! – kb. 13-15 dkg) szárított zöldfűszerek (bazsalikom, […]

Tavasz. Színek. Zöld. Harsogóan zöld. Friss. Roppanós. Ropogós. Sós. Nassolós. Mert egyszerűen jó.  Burkolt. Csomagolt. Sajttal szórt. Sózott. „Beburkolt”. Hozzávalók: / 6 csomag 2 db réteslap 12 szál zöldspárga 6 szelet „leheletvékony” feketeerdő sonka / parasztsonka 1 tojás reszelt parmezán lenmag só olívaolaj A sütőt előmelegítem 200 fokra. 2 db réteslapot (egymásra fektetve) hosszában félbevágok, […]

Évek óta nem teszek újévi fogadalmakat. Egyrészt mert nem tudom megtartani őket és inkább megóvom magam a kudarctól. Már nem tervezek hosszú távra mint ahogyan nem agyalok a múltban elkövetett hibáimon sem; mit-, hol-, és hogyan kellett volna másképpen csinálnom. Azt sem fogadom meg, hogy ezeket a hibáimat nem követem el a jövőben. A mai […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum