vkf

Kata, a soros VKF! házigazdája arra buzdított bennünket, hogy rakjunk tüzet a szabadban. Mivel mostanában nem volt lehetőségem kerti sütögetésbe csöppenni, kert, telek, erkély, stb. hiányában a menekülő útvonalra kényszerültem, jobb híján a konyhában sütögettem. Tüzet természetesen nem raktam, néhány hete már produkáltam a füstöt szomszédaim nem kis ijedtségére, így (tűz)biztonságos terepen maradtam. Előző lakásomban […]

A természeti népeknél a megnövelt potencia a törzsfőnök hatalmát volt hivatva kifejezni. Tekintélye ugyanis attól is függött, hány nőt tud egymás után kielégíteni. Később az afrodiziákumok inkább orvosi célt szolgáltak: az impotencia vagy frigiditás gyógyítására, a meddőség leküzdésére. Ma mindkét célra alkalmazzák: szerelmi serkentőként és a potenciazavar megszüntetésére is. Mustár: a mustármagnak ősidőktől fogva potencianövelő […]

Bizonyára Aphrodité is szerette a fagylaltot. Én is szeretem évszaktól függetlenül, télen talán több is fogy mint nyáron… 🙂 Duende VKF! kiírására a balzsamos fehércsokis eper mellett egy fagyos finomsággal is készültem. A mangót, a gyömbért és a mézet is afrodiziákumként tartják számon. A csonthéjas mangó a legízletesebb egzotikus gyümölcsök közé tartozik, emellett az indiaiak […]

„Zengem az istennőt, aki Kyproszban született: őmézes ajándékot hoz a földre, örök mosolyávalisteni arcán, és kifakasztja a vágy bimbóit.Üdvözlégy, gyönyörű gyönyöröknek asszonya! Add mega szerelemgyújtó dalolásnak drága hatalmát:minden isten előtt teneked zendüljön az ének!” (Himnusz Aphroditéhoz) Duende hirdette meg a soron következő VKF! témáját: Aphrodité asztala címmel. De ki is volt Aphrodité? És mik azok […]

A karácsonyi gasztroajándékaim között szerepelt az aszaltszilva likőr is, melyet 2 nagy zacskó szilvából készítettem. Elég sok időt töltöttek az alkoholos üveg fogságában, így intenzív ízzel és zamattal vártak további sorsukra. Egy részét felhasználtam a bonbonok készítésénél is, de mivel túl alkoholosnak ítéltem, egy üvegnyit félretettem további hasznosításig. Ízbolygónál olvastam egy remek csirkés receptet, aszalt […]

Még január elején készült ez a leves, a karácsonyi párolt brokkoli “maradékaként” – a szár felhasználásával. Több helyen is olvastam, például itt, hogy a brokkoli szára meglepően brokkoli ízű… (Ami már a karfiol száráról nem mondható el… szerintem.) ezért lefagyasztottam, hogy majd jó lesz valamire… Garffyka VKF! kiírásának, mely XXXI. a sorban és az Újrahasznosítva, […]

Max vette át a stafétát Trinity-től, és gombócolásra “szólított” fel bennünket. Amilyen egyszerűnek tűnt a feladat a kiírás olvasásakor, annál nehezebb lett menet közben. Rengeteg gombócot ismerek, egyik jobb, mint a másik, meg szeretem is, de valahogy nem éreztem benne azt a valamit…Néha talán túlbonyolítom a dolgokat, de szeretem a kihívásokat. És ha valamit a […]

Trinity VKF kiírása, melyet SZÜRET, SZŐLŐ, BOR kategóriában hirdetett meg, több gondolatot indított el bennem.A SZÜRET szóra is kattogtak a kerekek, hiszen vidéken nőttem fel és a nagyszüleimnél hosszú évekig volt részem szüretelésben.Aztán középiskolás koromban amatőr szinten néptáncoltam a Pentele néptánccsoportban, és legfontosabb fellépéseink a szüreti felvonulásokhoz és szüreti bálokhoz kapcsolódtak.Feldíszített lovas kocsival jártuk a […]

Mikor először olvastam Vesta kiírását 2 héttel ezelőtt, egy egész oldalt írtam tele az ötleteimmel, hogy milyen nyári előételekkel pályáznék az első VKF!-emre! E hét szerdára viszont sorra elvetettem mindegyik receptet, és komoly alkotói válságba kerültem, mert csakis és kizárólag paradicsomot láttam magam előtt… Sőt! paradicsommal álmodtam. Próbáltam “elhessegetni” a gondolatot, végül megadtam magam, és […]

Ha nyár, napsütés és étel, akkor a paradicsom biztosan a résztvevők között van nálam. (Minden második évben. Tavaly a paprika volt a befutó…) Az idén a szárított paradicsom “robbant” be a konyhámba, nem tudok betelni vele, tésztával párosítottam korábban is, most is.Levelestésztába gyúrtam friss bazsalikomlevelek társaságában. Önmagában is megállja a helyét, de tűzhetjük mozzarella és […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós főétel fűszer fűszernövény gabona gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top