torta

Blogszülinap margójára…🥂🥂🥂 Neve: Felhőlány Született: 8 éve (2009. május 22.) Hossza: 352 bejegyzésnyi Súlya: megszámlálhatatlan mennyiségű, alapanyag, hozzávaló, ötlet, jókedv és szeretet Tartózkodási helye jelenleg: http://felholanyka.blogspot.hu/ – KÖLTÖZÉS ALATT 🙂   A tortához, ami nem mellesleg liszt és cukormentes, recept itt olvasható: http://felholanyka.blogspot.hu/2015/07/lelekgyogyszer-csokitorta.html  

Több mint 6 éve írtam az első blogbejegyzésemet, a mai recept egészen pontosan a 300. iromány. 🙂 Lehetett volna több is, mentségemre legyen mondva az utolsó 5 év amit külföldön töltöttem, nem túl aktív saját konyhai tevékenységgel. 😉 Ez úgy tűnik megváltozik, visszahoztam a székhelyemet, feltöltöttem a “kamrám” polcait, fűszeres készleteimet és befűtöttem a sütőmet […]

Fogyasztása javasolt:Örömre.Bánatra.Fájdalomra.Szomorúság és rosszkedv ellen.Célok eléréséhez.Inspirációs szerként.Ha valamit megosztanánk szeretteinkkel, barátainkkal.Mosolyfakasztásra.Nassolásra.Elismerő sóhajok begyűjtésére.stb…. Mindenkor. Hozzávalók: 17 cm  / 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához 6 tojás sárgája / 8 tojás sárgája 10 dkg nyírfa porcukor / 15 dkg nyírfa porcukor  – hagyományos porcukor esetén 15 dkg / 20 dkg 15 dkg 70%-os étcsoki  / 20 dkg […]

Tihanyi-körte torta

június 27 , 2015by Felholany

Múlt heti tihanyi gasztrotúrámon ki nem hagyhattam volna a szombati piacolást. Nagyon szeretem megfogdosni, kézbe venni, “megillatolni” a zöldségeket, gyümölcsöket. Legfőképpen “megillatolni”. Rögtön elindul a fantáziám és vadabbnál vadabb dolgokat képzelek el, mit is készíthetnék el belőlük, mivel is párosíthatnám őket. Aztán a valóságban nem mindig úgy végzik mint a fantáziámban. 🙂 A hazai termékeket […]

Egy torta liszt és cukor nélkül. Milyen jól hangzik és még egészséges is. 🙂 Aztán kiderül, hogy van benne minimum 15 dkg 70%-os étcsoki  + 10 dkg a tetején és a lelkiismeret furdalás máris ébredezik… Sajnos nálam nem sikerült nyernie, a csokitorta volt az erősebb… Ez a krémes, lágy belső, selymesen simogató csokiíz mindent visz. […]

Szenvedélyes egy torta ez. Vasárnap késő délután legyőzhetetlen szenvedélyes vágyat éreztem valami sütemény elkészítéséhez. Őrült szenvedéllyel kívántam valami édes sütemény illatot érezni piciny lakásomban ami betölti a tér 100%-át… Nyálcsorgató szenvedéllyel ültem a sütő előtt, akár egy gasztro filmen a moziban… És őrült szenvedéllyel háromszorra megettem az egészet…. 🙂 Különösebb rákészülés nélkül az ami van […]

Avagy amikor a desszert – nem tudatosan, de az aktuálisan olvasott gasztroregény színével harmonizál… 🙂 Akár könyvajánló is lehetne az édességet imádók számára, hiszen a könyv egy angol lányról szól aki irodai karrierjét álmaira cseréli és nagyapjától örökölt tehetségével és bátorságával megvalósítja a saját cukrászdáját. Természetesen a szerelem és tucatnyi csodás édességrecept sem hiányozhat a […]

Almakrémes torta

november 03 , 2010by Felholany

Számtalanszor elemezgettem már almaevési, pontosabban alma nem evési szokásaimat. Bár mostanában megdőlni látszik a “nem szeretem” elv, azért jut is, marad is süteménynek való alma a konyhában. Legutóbb 7 különböző fajta almát vásároltam tesztelés és ízlelés céljából, és meg kellett állapítanom, hogy az édesebb ízűek egészen bejöttek. A savanykás alma pedig továbbra is sült formájában […]

Dupla őszi szülinapra készült ez a csokitorta. Egy tanulsága volt: nagy méretben kellett volna készíteni, mert az utolsó szeletért “közelharcok” folytak… Bizonytalanságom okát magam sem értem, mert nagyon hálás közönségnek készítettem. Minden korábbi desszertemet (de a nem desszerteket is) nagy örömmel fogadták és fogyasztották. Itt helytálló a “morzsa sem maradt utána” kifejezés. 🙂 Tavaly készítettem […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top